DogX szerző

dr. Renner Petra

dr. Renner Petra vagyok, állatorvos, profi sminkes, két gyermek édesanyja, akit minden érdekel ami a felelős állattartással kapcsolatos.

Az Állatorvostudományi Egyetemen 2014-ben végeztem, de szerettem volna a tudásomat tovább bővíteni a hazai állatfajokon túl, így 2018-ban az egzotikusállat szakállatorvosi végzettséget is megszereztem.

Bizonyára azt gondolod, hogy azóta krokodilokat és papagájokat vizsgálok egész nap, de meg fogsz lepődni: fő munkaterületem a kutyák és cicák ellátása maradt. Több rendelőben is volt szerencsém tapasztalatot szerezni, ám mindenhol ugyanazokban a falakba ütköztem: a betegellátás mellett túl kevés idő maradt a gazdik edukálására. Mára szerencsére megtaláltam azt a helyet, ahol a gazdák felelős állattartásra és prevencióra történő “nevelése” épp olyan fontos szerepet kap, mint a kiskedvencek gyógyítása.

Dr. Rennerné Hegedűs Petra állatorvos

Elsősorban a tudatos állattartók edukációja a célom, egy olyan “generáció” felnevelése, akik nemcsak akkor fordulnak szakemberhez, amikor már ég a ház. Hiszek a megelőzés és a prevenció erejében, amellyel számtalan balesetet és betegséget meg lehetne előzni. Bár minden kis betegemet imádom, mindennap azon dolgozom, hogy a lehető legkevesebbszer kelljen felkeresniük engemet.

A tényeken alapuló, vagyis az “evidence-based” orvoslást követem. Munkám során és a DogX-en olvasható cikkeimben is a tudomány mai állása alapján bizonyított információkra támaszkodva teszek ajánlásokat. A prevenció, az alaposság és a megértés a kulcs ahhoz, hogy minél jobb és hosszabb életet biztosíthassunk a “szőrös gyerekeknek”.

A felelős állattartásért folytatott harcomban önkéntesként tevékenykednek. Főként elhagyott kutyusoknak próbálok meg családot, és szerető gazdit találni. Munkám során is a legfőbb célom a leendő gazdik edukálása a felelős kutyatartásról, hogy a hányatott sorsú kutyák ne kerülhessenek újra hasonló helyzetbe.

Kedvenc szakmai területeim, amelyekről képes vagyok bárkinek órákig mesélni, a gasztroenterológia, a fogászat, az alsóhúgyúti problémák, a mérgezések, az allergiák, a stresszmentes állatorvosi ellátás és az élelmiszerhigiénia.

Dr. Renner Petra és kutyája Vétó

A családunk négylábú tagja, Vétó kutyusunk igazi bolyhos tündér és tökéletes mintaszobra lenne a “jó kutya” fogalomnak: mindent megeszik (néha azt is, amit nem kéne), általában csendes (csak más kutyát és labdát ne lásson) és rendetlenséget sem hagy maga után.

Úgy gondolom, hogy ha kutyákról van szó, akkor nincs tabutéma. Őszintén, nyíltan kommunikálók a gazdikkal és őket is bíztatom arra, hogy bátran kérdezzenek, ha bármiben bizonytalanok, legyen szó táplálásról vagy nevelési kérdésekről. Mindannyiunk érdeke és felelőssége, hogy négylábú társaink egészséges, hosszú, boldog életet élhessenek velünk.

Jó, hogy velünk tartasz! Boldog kutyás napokat kívánok!

Dr. Renner Petra állatorvos

Hírlevél

A hírlevélre való feliratkozással elfogadom az Adatvédelmi szabályzatot.