Hírek és érdekességek

Hírek
2023. March 13.
A statisztikák szerint a covid negatívan hatott a kutyatartásra
Hírek
2023. June 29.
A kutyák képesek megérezni, amikor stresszelsz
Hírek
2023. March 23.
Étterem kutyáknak – Itt a legújabb trend

Mindannyian ismerünk olyan gazdikat, akik szinte bármit megtennének négylábú kedvencükért. Ez a kutyák nélkül élők számára furcsa életmód lehet, azonban sokan kedvencünk igényeit helyezzük a sajátunk elé.

Hírek
2023. June 29.
Mennyi idős kutyád valójában? [A legújabb számítások szerint]

Gondolkodtál valaha azon, hogy kutyád mennyi idősnek számítana az emberi számítást alapul véve? Valószínűleg a legtöbb gazdi el szokott ezen gondolkodni az idő múlásával.

Hírek
2023. June 29.
Könyörgő kutyaszemek mögötti tudomány ‒ Arcizmok evolúciója

Mindannyian nagyon jól ismerjük a könyörgő kutyaszemeket. Legyen szó a zsebünkben elrejtett jutalomfalatról vagy a kimaradt délutáni séta pótlásáról, kutyáink nagyon jól tudják, hogyan manipulálhatnak minket.

Hírek
2023. June 29.
Kutyánk bizony sokkal többet ért, mint ahogy gondolnánk

A kutyák tanulmányozása során az egyik leggyakrabban felmerülő kérdés, hogy vajon mennyit értenek meg a világunkból. Mennyire képesek megérteni, amit mondunk nekik, valamint hogyan tudják felismerni a különböző hangokat? Érthető módon, számos kutatás irányult ennek felmérésére.

Hírek
2023. June 17.
A kutyák különbséget tudnak tenni véletlen és szándékosság között

Kutyatartóként sokszor verjük át kutyánkat, legyen szó vicces szituációkról vagy különböző problémák gyors megoldásáról. Hiába is tagadnánk, mindannyian kerültünk már olyan helyzetbe, ahol kisebb-nagyobb átverést kellett alkalmaznunk kutyánkkal szemben. Egy friss kutatás alapján azonban nem éri meg átverned kutyádat, ugyanis jó eséllyel nem fog bedőlni neki.

Hírek
2023. May 26.
Elektromos nyakörv – Hatékony vagy kínzás?

Az elektromos nyakörv a gazdikat megosztó témák közé tartozik. Nem is csoda, hiszen ez a negatív megerősítés viszonylag szélsőséges verziója. A szubjektív vélemények mellett azonban ma már több tudományos megközelítést is találhatunk a témában.

Hírek
2023. May 23.
Melyek a legjobb színek a kutya játékok között?

Minden gazdi szereti kutyáját elhalmozni különféle játékokkal. Legyen szó puha plüss nyusziról, labdákról vagy rágható gumi csontokról, a lelkes gazdik számára ugyanolyan örömet jelent, mint kutyáiknak. Arra azonban sokan nem is gondolnak, hogy bizony a választott játék színe is meghatározó. Mindez pedig kutyád látásával van összefüggésben.

Hírek
2023. May 18.
Állati jó munkák, ha egész nap kutyákkal foglalkoznál

Ha nagy kutyabarát vagy, valószínűleg megfordult már a fejedben, milyen jó lenne napi több órát vagy akár egész nap szőrmókokkal foglalkozni. Sokféle munka közül választhatsz. Van olyan, amelyhez sokévnyi tanulás kell, másokba akár most belevághatsz.

Hírek és érdekességek

Molly szerint minden gazdinak kutya kötelessége tájékozottnak lenni az ebvilággal kapcsolatos legfontosabb hírekről, ezért ezen az oldalon minden eseményt és újdonságot megtalálsz, ami négylábú kedvenceddel kapcsolatos lehet.

Érdekességeken és meghökkentő tényeken keresztül ismerheted meg a kutyák színes univerzumát. A tényszerű cikkeken túl olyan izgalmas történetekkel találkozhatsz, amelyek új nézőpontba helyezhetik a kutyákról alkotott képedet. A rovatban elképesztő felfedezésekről és a nagyvilágban felkapott friss hírekről olvashatsz, valamint fejlesztheted magadat a felelős állattartás terén.

Elsőkézből értesülhetsz kutyás eseményekről, amelyeken akár Te és kutyusod is részt vehettek. Megismerheted a szakemberek, kutyatrénerek, menhelyek és alapítványok munkáit, az általuk rendezett programokon pedig új barátokra, ismeretségekre, illetve tudásra tehetsz szert.

Legyél velünk naprakész, hiszen Molly szerint a tudás állati szórakoztató!

Hírlevél

    A hírlevélre való feliratkozással elfogadom az Adatvédelmi szabályzatot.