Egészség

Egészség
January 30, 2023
Négylábú kedvenceink és az elhízás
Egészség
March 8, 2022
Miért lélegzik gyorsan a kiskutya alvás közben?
Egészség
March 8, 2022
Segítség! : A kutya hangyacsapdát evett, mit tegyek?

Ha valamit mindenki tud a kutyákról, akkor az az, hogy ők aztán tényleg bármit képesek megenni. Semmi sincs biztonságban tőlük.

Egészség
December 5, 2022
Hogyan segítsük elő a kutya gyomorműtét utáni gyógyulását?

A kutya emésztőrendszere, akárcsak az embernél, a szájtól elkezdődően, a nyelőcsövön át, a gyomron keresztül a belekig tart. A belső szervek több okból kifolyólag is sérülhetnek, legyen az egy idegen tárgy lenyelése, vagy egy vírusos fertőzés.

Egészség
March 5, 2022
Milyen tünetei vannak a parvovírusnak a kölyökkutyáknál?

A parvovírus az egyik leggyakoribb megbetegedés a kölyköknél, ami rendkívül veszélyes, akár halálos kimenetelű is lehet. Ezért fontos felismernünk a jeleket, hogy megakadályozzuk a fertőzést és minél hamarabb el lehessen kezdeni a kezelést.

Egészség
April 24, 2022
A haldokló kutya tünetei | Amikor ideje búcsút venni

Minden kutya életében eljön az az idő, amikor itt kell hagynia szeretett családját. A gazdik számára ijesztő az elmúlásra gondolni, de sajnos elkerülhetetlen része az életnek a halál és a búcsúzás.

Egészség
April 13, 2022
Miért csorog a kutya nyála? | Okai, kezelése, és megelőzése

Nyáltócsák fogadnak a padlón, cseppek díszítik a cipőidet, a frissen mosott farmerodat perceken belül nyál borítja, ugye ismerős a helyzet? A nyállal való küzdelem a kutyatartás természetes velejárója.

Egészség
April 8, 2022
Miért habzik a kutya szája? | Habzó száj okai és megelőzése

A habzó szájú kutyát a legtöbben veszettnek gondolják, ám a kötelező védőoltásoknak köszönhetően a veszettség közel sem olyan gyakori betegség, mint hinnéd. A kutya szája körül kialakuló habos nyálnak számos más oka is lehet.

Egészség
November 15, 2022
Mitől hízott el kutyám? 15 ok amiért felszaladnak a kilók

Egy friss kutatás szerint a kutyáknak a fele túlsúlyos, ami meglehetősen megdöbbentő adat, az elhízásnak pedig csak negatív hatásai lehetnek az egészségre. A kutyák esetében is lehet a plusz kilók következménye szív- és érrendszeri betegség, daganatos betegség, vezethet ízületi problémákhoz és mentális betegségekhez is.

Egészség
November 12, 2022
A kutya és a cukorbetegség [Tünetei, kezelése, megelőzése]

A cukorbetegség a közhiedelemmel ellentétben nem csak az embereket érinti, ugyanúgy hajlamosak lehetnek rá az állítok, így a kutyák is. A diabetes mellitus az a fajtája a cukorbegtegségeknek, melyre kifejezetten az ebek hajlamosak. Bár a kutya cukorbetegség nem gyógyítható, de egy kis odafigyeléssel nagyon szépen kezelhető.

Egészség

A kutya egészségének megőrzése, a kutya betegségek időbeni felismerése, kezelése minden felelős gazdi szívügye, egyben a hosszú élet egyik alappillére.

Molly szerint az egészséges kutyának elegendő, ha finom ételeket kap naponta többször és lehetősége van az ásást gyakorolni, ám ennél azért jóval többet érdemes biztosítani kutyusodnak.

Mivel négylábú kedvenced nem fogja tudni szavakkal elmagyarázni, mi a panasza, mitől érezné magát jobban, ezért a segítségedre siettünk olyan témákkal, cikkekkel, amelyek behatóan ismertetik az egészséges kutya jellemzőit és állapotát, milyen egészségügyi prevenciós szolgáltatások, lehetőségek léteznek négylábú társainknak, illetve felvázoljuk a leggyakrabban előforduló kutya betegségeket a tünetek alapján.

Megismerheted az egyes kutya betegségekre javasolt terápiákat, melyek tényleges alkalmazását állatorvossal szükséges egyeztetni. Részletesen kitérünk a megelőzésre, többek között arra, hogyan tudod a kölyökkutya szervezetét felkészíteni az életre, vagy hogyan kerüld el az egyes allergiák, betegségek kialakulását idősebb kutyáknál, de szó lesz olyan kényes témákról is, mint a halál és az elengedés.

A boldog kutyaélet az egészségnél kezdődik és ha négylábú társad jól érzi magát, Te is boldog gazdivá fogsz válni! A kutyák egészségével kapcsolatos cikkek szakértő állatorvos jóváhagyásával készültek, így hiteles forrásból tájékozódhatsz.

Hírlevél

A hírlevélre való feliratkozással elfogadom az Adatvédelmi szabályzatot.