Egészség

Egészség
September 1, 2022
Mit árul el a kutya nyelvének színe az egészségi állapotáról?
Egészség
August 23, 2022
Miért piros a kutya szeme? [Kutya szembetegségek tünetei]
Egészség
April 30, 2022
Kutya férgesség | Fajtái, tünetei és kezelése

A kutyatartás nagy felelősséggel jár, amely kezdő kutyatartók esetén nehéz lehet. Rengeteg információt kell fejben tartani az etetéstől kezdve a kötelező oltásokon keresztül a napi minimum sétáig. Mindez kezdetben nem egyszerű, főleg ha figyelembe vesszük, hogy bizonyos információkon az állat élete múlhat. Ilyen például a kutya férgesség.

Egészség
August 14, 2022
Kutya ételallergia | Tünetei, kezelése, eliminációs diéta

A kutya ételallergia és az ételintolerancia létező dolog – főleg manapság, amikor már az embereknek csak egy nagyon kis része főz maga a kedvencének. Többféle allergia létezik a kutyáknál – bőrallergia, környezeti hatások által kiváltott allergia és ételallergia.

Egészség
August 8, 2022
Kutya rühesség | A rühesség tünetei, kezelése és megelőzése

A rüh egy igen kellemetlen és veszélyes betegség, ami ritka esetben akár ölhet is. A kutya rühesség azonban még a legvégső stádiumban is jó eséllyel gyógyítható. Olvass tovább és választ kaphatsz egy sor fontos kérdésre a rühességgel kapcsolatban! Vágjunk is bele!

Egészség
August 2, 2022
A depresszió és stressz tünetei kutyáknál

Azt mindannyian tudjuk, hogy a kutyatartás számos előnnyel jár, ezek között kiemelkedő a stresszre és depresszióra való pozitív hatásuk. Emiatt is lehet elsőre furcsa az a tény, mely szerint kutyádnál is előfordulhat erősebb stressz, sőt akár még depresszió is.

Egészség
July 27, 2022
Kutya hasmenés | Mit tegyünk, ha a kutyának hasmenése van?

A kutya hasmenés meglehetősen gyakori probléma négylábú barátainknál, és rengeteg kiváltó oka lehet. Vannak súlyosabb és hosszan elnyúló hasmenéses állapotok, de legtöbbször rövid lefolyású, kis intenzitású gondokkal szembesülnek kedvenceink.

Egészség
July 15, 2022
Oltott kutya lehet veszett? [A veszettségről A-Z-ig]

Magyarországon kötelező a kutyák évenkénti veszettség-elleni oltása és minden 3 hónaposnál idősebb kutyát be kell oltani. A kutyák évenként megkapott veszettség-elleni oltása megóvja az ebet attól, hogy elkapja a veszettséget és hogy a kór terjesztőjévé váljon. Ebből kifolyólag oltott kutya nem lehet veszett.

Egészség
July 5, 2022
Hogyan hánytassam meg a kutyát otthon? [Végső esetben!]

Kellemetlen, de annál fontosabb téma, hogy miként lehet biztonságosan meghánytatni otthon a kutyádat, ha esetleg olyan dolgot nyelt le, amit nem szabadott volna. Például rá nézve mérgező ételeket (csoki, hagyma, mazsola), vagy toxikus vegyszereket (patkányméreg, súrolószer, stb.), esetleg éles, vagy veszélyes tárgyakat (pl. LEGO, ceruzaelem).

Egészség
July 3, 2022
Görcsöl a kutya hasa | Mi okozza és mit tehetünk ellene?

Pánik uralkodhat el rajtunk, ha észrevesszük, hogy görcsöl a kutya hasa, esetleg hány vagy hasmenése van, mert megevett valami olyat, amit nem kellett volna.

Egészség

A kutya egészségének megőrzése, a kutya betegségek időbeni felismerése, kezelése minden felelős gazdi szívügye, egyben a hosszú élet egyik alappillére.

Molly szerint az egészséges kutyának elegendő, ha finom ételeket kap naponta többször és lehetősége van az ásást gyakorolni, ám ennél azért jóval többet érdemes biztosítani kutyusodnak.

Mivel négylábú kedvenced nem fogja tudni szavakkal elmagyarázni, mi a panasza, mitől érezné magát jobban, ezért a segítségedre siettünk olyan témákkal, cikkekkel, amelyek behatóan ismertetik az egészséges kutya jellemzőit és állapotát, milyen egészségügyi prevenciós szolgáltatások, lehetőségek léteznek négylábú társainknak, illetve felvázoljuk a leggyakrabban előforduló kutya betegségeket a tünetek alapján.

Megismerheted az egyes kutya betegségekre javasolt terápiákat, melyek tényleges alkalmazását állatorvossal szükséges egyeztetni. Részletesen kitérünk a megelőzésre, többek között arra, hogyan tudod a kölyökkutya szervezetét felkészíteni az életre, vagy hogyan kerüld el az egyes allergiák, betegségek kialakulását idősebb kutyáknál, de szó lesz olyan kényes témákról is, mint a halál és az elengedés.

A boldog kutyaélet az egészségnél kezdődik és ha négylábú társad jól érzi magát, Te is boldog gazdivá fogsz válni! A kutyák egészségével kapcsolatos cikkek szakértő állatorvos jóváhagyásával készültek, így hiteles forrásból tájékozódhatsz.

Hírlevél

A hírlevélre való feliratkozással elfogadom az Adatvédelmi szabályzatot.