Kutyafajták

Kutyafajták
June 14, 2022
Melyik kutya nem hullajtja a szőrét?
Kutyafajták
September 16, 2022
Olasz kutyafajták képekkel és fajtaleírással
Kutyafajták
September 7, 2022
Amerikai kutyafajták képekkel és fajtaleírással

Az amerikai kutyafajták ugyanolyan változatosak, mint az ország, ahol kitenyészették őket: találunk köztük szánhúzókat, ölebeket és minden mást, ami eközé a két kategória közé belefér.

Kutyafajták
September 2, 2022
Érdekes Mexikói kutyafajták képekkel és fajtaleírással

A mexikói kutyafajták, bár kevés van belőlük, mondhatni legendásak. Van olyan, amelyik több ezer éves múltra tekint vissza, de olyan is, melynek csupán pár évtizedes a története.

Kutyafajták
August 29, 2022
Különleges Ausztrál kutyafajták képekkel és fajtaleírással

Ausztrália egy lenyűgöző ország, amely természeti szépségeiről és barátságos embereiről ismert. Ha az ausztrál környezetre és az onnan származó állatokra gondolunk, valószínűleg kenguruk és koalák vagy mérgeskígyók és hatalmas pókok jutnak az eszünkbe. Kevesen gondolnak bele, de Ausztrália ezek mellett az állatok mellett otthona (és származási helye) néhány igazán különleges ausztrál kutyafajtának.

Kutyafajták
August 25, 2022
Hány kutyafajta van a világon? | FCI fajtacsoportok

A kutyák a világ egyik legnépszerűbb és legváltozatosabb faját alkotják. A legtöbb országában és régiójában megtalálhatók, és az ember leghűségesebb társaként minden éghajlaton velünk vannak, de hány kutyafajta is van a világon!?

Kutyafajták
August 13, 2022
A legjobb kistestű kutyafajták [képekkel + fajtaleírással]

A kistestű kutyafajták töretlen népszerűségnek örvendenek immár évszázadok óta. A kivételesen pinduri ebek sok-sok kétlábú szívét képesek elrabolni pillanatok alatt. Nem csoda, hogy rengetegen döntenek mellettük, amikor négylábú befogadására kerül a sor.

Kutyafajták
August 12, 2022
Lakásban tartható kutyák | A 21 legjobb benti kutyafajta

Ha kertes házban élsz, akkor szerencsés helyzetben vagy, hiszen meg tudod adni kedvencednek azt a lehetőséget, hogy kedve és szüksége szerint kimenjen a kertbe levegőzni egyet. Kertes ház hiányában kénytelen leszel a lakásban tartható kutyák közül választani.

Kutyafajták
August 9, 2022
Melyik kutya birja a hideget? | Hidegtűrő kutyafajták

A hidegtűrő kutyafajták úgy lettek kitenyésztve, hogy jobban bírják a zord időjárást és az azzal járó kellemetlenségeket, mint a többi kutyafajta. Ezeknek a kutyáknak általában kifejezetten vastag, jól szigetelő, dupla rétegű bundájuk van. A bozontos farkuk pedig arra szolgál, hogy összegömbölyödött testhelyzetben maguk köré tekerve megtartsa a kutya által termelt hőt és így melegen tartsa […]

Kutyafajták
August 7, 2022
A legokosabb kutyafajták [20 intelligens kutya rangsorolva]

A kutyák intelligenciája számos módon alakot ölthet, ezért különböző tulajdonságaik miatt tekinthetünk rájuk az elme bajnokaiként. A legokosabb kutyafajták könnyen trenírozhatóak trükkök elsajátítására, és gyorsan képesek új információk befogadására. Vannak olyanok is akik, veleszületett ösztöneiknek köszönhetik szellemi előrehaladottságukat.

Kutyafajták

Az emberhez hasonlóan a kutyák személyisége, kinézete is sokszínű. Az egyes kutyafajták egyedei különböző jellemvonásokkal rendelkeznek. A több, mint 400 kutyafajta között akad szép számmal az energikus, munkabíró kutyáktól kezdve, az otthonülős, kényelmes kiskedvenceken keresztül egészen a könnyen nevelhető családi ebig. Molly szerint a pumikeverékek a legjobb döntés mindenki számára, de azért rajtuk kívül is akadnak szerethető kedvencek.

Ebben a kategóriában a kutyafajtákról találsz hasznos információkat. Többek között megismerheted a különböző kutyafajták ismertetőjegyeit, személyiségét és viselkedését. Valamint tájékozódhatsz, hogy mely fajtáknak milyen tartási körülményt kell biztosítani, hogy kiegyensúlyozott élete legyen.

Olyan témákat járunk körül, mint melyik nagytestű kutyafajtát érdemes kisgyerekek mellé, családba befogadni. Utánajárunk melyik fajta lehet ideális társ azok számára, akik sokat utaznak. Külön kitérünk arra melyik kistestű kutyafajta tipikus „kanapélakó”, illetve melyikkel érdemes hosszabb túrákra vállalkozni.

A kutyafajták megismerésével könnyedén ki tudod választani a hozzád való négylábú társat, aki osztozik az életed minden izgalmas pillanatában vagy egyszerűen melléd hever az ágyra, ha a kedvenc sorozatodat szeretnéd megnézni. A cikkek okleveles kutyakiképző jóváhagyásával készültek, így biztosítva számodra a hiteles információkat.

Hírlevél

A hírlevélre való feliratkozással elfogadom az Adatvédelmi szabályzatot.