Kutyanevelés

Kutyaiskola
August 11, 2022
Útmutató a kutya gyors szobatisztaságra neveléséhez
Fegyelmezés
August 10, 2022
Minden, amit az agresszív kutya kezeléséről tudni kell!
Fegyelmezés
August 3, 2022
Mit tegyünk, ha a kutya szétrág mindent? [Itt a megoldás!]

Munkából hazaérve érhet minket az a kellemetlen látvány, hogy kutyánk bizony megrágott ezt-azt. Ennek mi az oka, és mit tegyünk, ha a kutya szétrág mindent?

Fegyelmezés
March 12, 2022
Hogyan szoktassuk le a kutyát, hogy ne kunyeráljon az ételért?

Hatalmas kutyaszemek, könyörgő tekintet. Akinek van kutyája, annak a kutya kunyerálást biztos nem kell bemutatni, ugyanis négylábú kedvenceink ha ételről van szó, mindent bevetnek. A probléma az, hogy a kutyának a kunyeráláshoz még csak igazán éhesnek sem kell lennie.

Fegyelmezés
July 25, 2022
A kutya büntetése és jutalmazása | Hogyan csináljuk jól?

Kutyatulajdonosként bizonyára elgondolkoztál azon hogyan is érdemes nevelni a kutyát, hogy felnőtt korára egy egészséges, szófogadó és megbízható állat váljon belőle. A nevelés szerves részét képezi mind a jutalmazás, mind a kutya büntetése.

Kutyaiskola
July 11, 2022
Így tanítsd meg a kutyát, hogy mástól ne fogadjon el ételt!

A kutya nevelésének alapvető feladata, hogy megtanítsuk kedvencünknek, hogy kitől fogadhatnak el ételt. Az étel visszautasítása a kutyák számára sokszor nem egyszerű feladat, hiszen alapvető természetük része, hogy mindent a szájukba vesznek, megkóstolnak, megcsócsálnak, a hasukat pedig mindennél jobban szeretik.

Fegyelmezés
May 27, 2022
Hogyan legyek falkavezér? [Amikor felborul a falkasorrend]

A kutyák természetüknél fogva rendkívül társas állatok. Életüket kizárólag falkába rendeződve, falkavezér irányítása mellet képesek kiegyensúlyozottan élni. A kutyák a falkának nevezett társadalmi hierarchiában (falkasorrend) gondolkodnak, és a rendszer szabályait betartva, az alfa szavára hallgatva biztosítják a teljes falka túlélését és jólétét.

Kutyaiskola
June 15, 2022
11 Kutyatrükk, melyeket könnyen megtaníthatsz kutyádnak

A kutyatrükkök sok örömet és vidámságot jelentenek az engedelmességi tréninget követően az ebek számára és színesebbé teszik a hétköznapokat. Mókás trükkökre tanítani a kutyát egyátalán nem kegyetlenség, ha a megfelelő módszert választod, és a kutya képességeihez illő feladatokra oktatod.

Kutyaiskola
June 10, 2022
Hogyan tanítsuk meg a kutyát póráz nélkül lábhoz igazodni?

A kedvtelésből tartott kutyák esetében elengedhetetlen, hogy póráz nélkül is képesek legyenek végrehajtani a sétával összefüggő gyakorlatokat, hiszen a lakásban és a kertben is póráz nélkül töltik az időt. De hogyan tanítsuk meg a kutyának a póráz nélküli követést és lábhoz igazodást? Cikkünkből kiderül!

Kutyaiskola
June 13, 2022
Hogyan tanítsuk meg a kutyát pórázon sétálni?

A kutyasétáltatás az egyik legkellemesebb közös tevékenység, amit a kutyával folytathatsz. A közös séta azonban gyakran rémálommá válik, ha a kutya nem működik együtt a gazdájával és követés helyett rángatja a pórázt.

Kutyanevelés

A kutyanevelés megosztó témakör a kutyatartók körében. Vannak, akik úgy gondolják, bizonyos kutyafajtákat a „vérmérsékletük” miatt képtelenek a szocializációra és a tanulásra. Mások pedig a vasszigorban, a durvább fegyelmezési eszközökben hisznek.

A helyes kutyanevelést azonban minden gazdának el kell sajátítania. Fontos, hogy kutyafajtától függetlenül harmonikusan és komolyabb bosszúságok nélkül együtt tudj élni a kiválasztott négylábú társaddal. Molly úgy gondolja, hogy a kutyák elég okosak ahhoz, hogy a maguk módján megtanulják a gazdik kérését, ám mi nem feltétlenül csak erre szeretnénk alapozni.

A kutyanevelés témakörben olyan kérdéseket elemzünk, mint miért érdemes már kölyökkorban tudatosan nevelni kedvencünket. Megnézzük hogyan lehet elérni egy harci kutyánál, hogy gyerekbarát családtaggá váljon, amikor a csöppség megérkezik a családba. Tippeket kaphatsz arról, hogyan tudod leszoktatni a kutyust az éjszakai vonyításról, de kitérünk a cipőrágcsálás, a kertásás és az ételek asztalról történő elcsenésének kérdéskörére is.

Érintjük továbbá azokat a káros kutyanevelési módszereket is, amelyek kontraproduktívak lehetnek az összecsiszolódás során. Helyettük jól bevált módszereket ajánlunk, amely hosszútávon gyümölcsöző kapcsolatot teremt kutya és gazdája között. A cikkek okleveles kutyakiképző jóváhagyásával kerültek ki a honlapra, így garantáljuk számodra a tudásanyagok hitelességét.

Hírlevél

A hírlevélre való feliratkozással elfogadom az Adatvédelmi szabályzatot.