Kutyanevelés

Fegyelmezés
March 8, 2022
A kutyák szakszerű összeszoktatása lépésről lépésre
Kutyaiskola
April 6, 2022
Hogyan válasszunk kölyökkutyát? | Mi kell egy kölyökkutyának?
Fegyelmezés
May 19, 2022
Hogyan szoktassuk le a kutyát tárgyaink megrágásáról?

A rágás a legköltségesebb hobbi, amivel a kutyák eltölthetik unalmas perceiket, hiszen a legtöbb megrágott tárgy már nem javítható, nem használható tovább és a gazdának újat kell vásárolnia belőle.

Kutyaiskola
May 12, 2022
A kutya egyedüllétre szoktatása lépésről lépésre

Amikor négylábúval bővül a család, rengeteg tennivaló akad, amivel megkönnyítheted a kutya beszoktatását és kialakíthatod a kényelmes életvitelét. A szobatisztaságra nevelés, a vezényszavak gyakorlása és a napi rutin felállítása igencsak időigényes lehet, ám a teendők rengetegében nem szabad megfeledkezni a kutya egyedüllétre szoktatásáról sem.

Fegyelmezés
May 27, 2022
Hogyan legyek falkavezér? [Amikor felborul a falkasorrend]

A kutyák természetüknél fogva rendkívül társas állatok. Életüket kizárólag falkába rendeződve, falkavezér irányítása mellet képesek kiegyensúlyozottan élni. A kutyák a falkának nevezett társadalmi hierarchiában (falkasorrend) gondolkodnak, és a rendszer szabályait betartva, az alfa szavára hallgatva biztosítják a teljes falka túlélését és jólétét.

Fegyelmezés
August 3, 2022
Mit tegyünk, ha a kutya szétrág mindent? [Itt a megoldás!]

Munkából hazaérve érhet minket az a kellemetlen látvány, hogy kutyánk bizony megrágott ezt-azt. Ennek mi az oka, és mit tegyünk, ha a kutya szétrág mindent?

Kutyaiskola
August 11, 2022
Útmutató a kutya gyors szobatisztaságra neveléséhez

A kutya szobatisztaságra nevelése nem ördöngőség csupán következetesnek kell lennünk. Ha helyesen alkalmazod az általunk ajánlott tippeket, akkor a kutya pár nap után jelezni fogja, ha “kint van dolga”.

Fegyelmezés
August 10, 2022
Minden, amit az agresszív kutya kezeléséről tudni kell!

Az agresszív kutya erőszakos viselkedésének rendkívül szerteágazó magyarázata lehet. A viselkedést kiválthatják bizonyos ősi ösztönök és friss kutatások szerint még az ebek hormonszintjével is összefüggésbe hozható. Ezért megállapítható, hogy egyes példányok biológiailag hajlamosabbak az agresszióra, mint fajtársaik.

Fegyelmezés
March 12, 2022
Hogyan szoktassuk le a kutyát, hogy ne kunyeráljon az ételért?

Hatalmas kutyaszemek, könyörgő tekintet. Akinek van kutyája, annak a kutya kunyerálást biztos nem kell bemutatni, ugyanis négylábú kedvenceink ha ételről van szó, mindent bevetnek. A probléma az, hogy a kutyának a kunyeráláshoz még csak igazán éhesnek sem kell lennie.

Fegyelmezés
July 25, 2022
A kutya büntetése és jutalmazása | Hogyan csináljuk jól?

Kutyatulajdonosként bizonyára elgondolkoztál azon hogyan is érdemes nevelni a kutyát, hogy felnőtt korára egy egészséges, szófogadó és megbízható állat váljon belőle. A nevelés szerves részét képezi mind a jutalmazás, mind a kutya büntetése.

Kutyanevelés

A kutyanevelés megosztó témakör a kutyatartók körében. Vannak, akik úgy gondolják, bizonyos kutyafajtákat a „vérmérsékletük” miatt képtelenek a szocializációra és a tanulásra. Mások pedig a vasszigorban, a durvább fegyelmezési eszközökben hisznek.

A helyes kutyanevelést azonban minden gazdának el kell sajátítania. Fontos, hogy kutyafajtától függetlenül harmonikusan és komolyabb bosszúságok nélkül együtt tudj élni a kiválasztott négylábú társaddal. Molly úgy gondolja, hogy a kutyák elég okosak ahhoz, hogy a maguk módján megtanulják a gazdik kérését, ám mi nem feltétlenül csak erre szeretnénk alapozni.

A kutyanevelés témakörben olyan kérdéseket elemzünk, mint miért érdemes már kölyökkorban tudatosan nevelni kedvencünket. Megnézzük hogyan lehet elérni egy harci kutyánál, hogy gyerekbarát családtaggá váljon, amikor a csöppség megérkezik a családba. Tippeket kaphatsz arról, hogyan tudod leszoktatni a kutyust az éjszakai vonyításról, de kitérünk a cipőrágcsálás, a kertásás és az ételek asztalról történő elcsenésének kérdéskörére is.

Érintjük továbbá azokat a káros kutyanevelési módszereket is, amelyek kontraproduktívak lehetnek az összecsiszolódás során. Helyettük jól bevált módszereket ajánlunk, amely hosszútávon gyümölcsöző kapcsolatot teremt kutya és gazdája között. A cikkek okleveles kutyakiképző jóváhagyásával kerültek ki a honlapra, így garantáljuk számodra a tudásanyagok hitelességét.

Hírlevél

A hírlevélre való feliratkozással elfogadom az Adatvédelmi szabályzatot.