Kutyanevelés

Fegyelmezés
March 8, 2022
A kutyák szakszerű összeszoktatása lépésről lépésre
Fegyelmezés
May 19, 2022
Hogyan szoktassuk le a kutyát tárgyaink megrágásáról?
Fegyelmezés
May 27, 2022
Hogyan legyek falkavezér? [Amikor felborul a falkasorrend]

A kutyák természetüknél fogva rendkívül társas állatok. Életüket kizárólag falkába rendeződve, falkavezér irányítása mellet képesek kiegyensúlyozottan élni. A kutyák a falkának nevezett társadalmi hierarchiában (falkasorrend) gondolkodnak, és a rendszer szabályait betartva, az alfa szavára hallgatva biztosítják a teljes falka túlélését és jólétét.

Fegyelmezés
August 3, 2022
Mit tegyünk, ha a kutya szétrág mindent? [Itt a megoldás!]

Munkából hazaérve érhet minket az a kellemetlen látvány, hogy kutyánk bizony megrágott ezt-azt. Ennek mi az oka, és mit tegyünk, ha a kutya szétrág mindent?

Fegyelmezés
August 10, 2022
Minden, amit az agresszív kutya kezeléséről tudni kell!

Az agresszív kutya erőszakos viselkedésének rendkívül szerteágazó magyarázata lehet. A viselkedést kiválthatják bizonyos ősi ösztönök és friss kutatások szerint még az ebek hormonszintjével is összefüggésbe hozható. Ezért megállapítható, hogy egyes példányok biológiailag hajlamosabbak az agresszióra, mint fajtársaik.

Fegyelmezés
March 12, 2022
Hogyan szoktassuk le a kutyát, hogy ne kunyeráljon az ételért?

Hatalmas kutyaszemek, könyörgő tekintet. Akinek van kutyája, annak a kutya kunyerálást biztos nem kell bemutatni, ugyanis négylábú kedvenceink ha ételről van szó, mindent bevetnek. A probléma az, hogy a kutyának a kunyeráláshoz még csak igazán éhesnek sem kell lennie.

Fegyelmezés
July 25, 2022
A kutya büntetése és jutalmazása | Hogyan csináljuk jól?

Kutyatulajdonosként bizonyára elgondolkoztál azon hogyan is érdemes nevelni a kutyát, hogy felnőtt korára egy egészséges, szófogadó és megbízható állat váljon belőle. A nevelés szerves részét képezi mind a jutalmazás, mind a kutya büntetése.

Fegyelmezés
June 6, 2022
Miért jelöl a kutya a lakásban? [Így szoktasd le róla!]

Vajon miért jelöl a kutya a lakásban, és miként lehet róla gyorsan leszoktatni? A vizelettel történő jelölés a kutyák számára teljesen hétköznapi kommunikációs eszköz. Azzal, hogy nyomot hagynak maguk után, azt üzenik társaiknak, hogy itt járt Buksi, ez a fatörzs pedig az ő fennhatósága alá tartozik.

Fegyelmezés
June 5, 2022
Hogyan mutassuk be a kölyökkutyát az idősebb kutyánknak?

Egy kölyökkutya bármikor be tudja magát lopni az ember szívébe. Életet hoz a házba, mókás, játékos és szeretetre méltó. Egyedüli kutyaként minden figyelmét neki szentelheted. Ám teljesen más a helyzet, ha már egy idősebb eb régóta a család tagja.

Fegyelmezés
April 23, 2022
Mit csináljak, ha húz a kutya? Így szoktasd le a rángatásról

A pórázon való sétáltatás nem természetes a kutya számára, hiszen egy nagy mozgásigényű, „szabad” állatról beszélünk. Éppen ezért a kutyát rá kell nevelni, hozzá kell szoktatni a pórázon való sétáltatáshoz.

Fegyelmezés

Bár kissé erős kifejezés, de kétségtelenül a kutyanevelés egyik legfontosabb része a kutya fegyelmezése. Ennek a témának külön részt szenteltünk, ugyanis sok gazdánál sarkalatos kérdés, hogyan tudják bizonyos rossz szokásokról lenevelni kedvencüket, mielőtt azok komoly családi veszekedéseknek adnának alapot.

Molly szerint nincs szükség a kutyák esetében fegyelmezésre, hanem érdemes őket úgy elfogadni ahogy vannak, ám az otthoni béke kedvéért összegyűjtöttük a hatásos módszereket arra hogyan legyen jólnevelt a kutyusod. A kutya fegyelmezésének témakörében számos hasznos tudásanyaggal segítünk neked abban, hogyan tudod kedvencedet engedelmességre, szófogadásra nevelni, anélkül, hogy fizikai bántalmazást vagy más drasztikusabb eszközt alkalmaznál.

A gyakorlatban is alkalmazott módszertanokkal a domináns ebeket könnyedén szocializálni lehet a kutyaközösségbe, vagy el lehet érni, hogy féltékeny kedvenced többé ne harapja meg a gyerekeket, ne jelentsen veszélyt a környezetére nézve.

A mottónk az, hogy nincs rossz kutya, csupán nem megfelelő nevelési módszer. Minden kutyus egyedi személyiséggel rendelkezik, így elképzelhető, hogy több módszert is ki kell próbálnod ahhoz, hogy pozitív eredményeket érhess el. Ebben szeretnénk neked segítséget nyújtani a kutya fegyelmezés rovatunkkal.

A cikkek okleveles kutyakiképző jóváhagyásával készültek, az aloldalon található tudásanyag a gyakorlatban is használt módszertanon alapszik.

Hírlevél

A hírlevélre való feliratkozással elfogadom az Adatvédelmi szabályzatot.