Kutyanevelés

Kutyaiskola
2022. április 06.
Hogyan válasszunk kölyökkutyát? | Mi kell egy kölyökkutyának?
Kutyaiskola
2022. május 12.
A kutya egyedüllétre szoktatása lépésről lépésre
Kutyaiskola
2022. augusztus 11.
Útmutató a kutya gyors szobatisztaságra neveléséhez

A kutya szobatisztaságra nevelése nem ördöngőség csupán következetesnek kell lennünk. Ha helyesen alkalmazod az általunk ajánlott tippeket, akkor a kutya pár nap után jelezni fogja, ha „kint van dolga”.

Kutyaiskola
2022. július 11.
Így tanítsd meg a kutyát, hogy mástól ne fogadjon el ételt!

A kutya nevelésének alapvető feladata, hogy megtanítsuk kedvencünknek, hogy kitől fogadhatnak el ételt. Az étel visszautasítása a kutyák számára sokszor nem egyszerű feladat, hiszen alapvető természetük része, hogy mindent a szájukba vesznek, megkóstolnak, megcsócsálnak, a hasukat pedig mindennél jobban szeretik.

Kutyaiskola
2022. június 15.
11 Kutyatrükk, melyeket könnyen megtaníthatsz kutyádnak

A kutyatrükkök sok örömet és vidámságot jelentenek az engedelmességi tréninget követően az ebek számára és színesebbé teszik a hétköznapokat. Mókás trükkökre tanítani a kutyát egyátalán nem kegyetlenség, ha a megfelelő módszert választod, és a kutya képességeihez illő feladatokra oktatod.

Kutyaiskola
2022. június 10.
Hogyan tanítsuk meg a kutyát póráz nélkül lábhoz igazodni?

A kedvtelésből tartott kutyák esetében elengedhetetlen, hogy póráz nélkül is képesek legyenek végrehajtani a sétával összefüggő gyakorlatokat, hiszen a lakásban és a kertben is póráz nélkül töltik az időt. De hogyan tanítsuk meg a kutyának a póráz nélküli követést és lábhoz igazodást? Cikkünkből kiderül!

Kutyaiskola
2022. június 13.
Hogyan tanítsuk meg a kutyát pórázon sétálni?

A kutyasétáltatás az egyik legkellemesebb közös tevékenység, amit a kutyával folytathatsz. A közös séta azonban gyakran rémálommá válik, ha a kutya nem működik együtt a gazdájával és követés helyett rángatja a pórázt.

Kutyaiskola
2022. június 03.
Hogyan érd el, hogy a kutyád rád figyeljen?

Azok a kutyák, akik megtanulnak figyelni a gazdájukra, sokkal könnyebben taníthatók. A tréning kulcsa ugyanis a figyelem, amely szerencsére tanulható. Mondanunk sem kell, hogy néhány jutalomfalatért cserébe a kutyák boldogan sajátítják el a figyelés képességét.

Kutyaiskola
2022. június 02.
Kutya behívása: Így tanítsd meg gyorsan és egyszerűen!

Az egyik legfontosabb dolog, amit minden kutyatulajdonosnak meg kell tanítania kedvencének, az a kutya behívása. Számtalan olyan szituáció adódhat, amikor a kutya stabil behívása szó szerint életet menthet.

Kutyaiskola
2022. május 05.
6 egyszerű lépés hogyan tanítsuk meg a kutya nevét

Sokan – például a saját édesanyám is – rosszallják, ha párhuzamot vonunk a kutya és a gyerek között. Pedig a kognitív etológia, vagyis az állati elme vizsgálatának tudománya már bebizonyította, hogy a kutyák és a gyerekek egyformán reagálnak a tanításra. (Ez a tulajdonság egyébként hiányzik a farkasokból és a többi állatból.) Elsőként itt legalapvetőbb dolog: […]

Kutyaiskola

A kutyaiskola és a kutyakiképzés ma már mindenki számára elérhető, aki engedelmes, szocializált kiskedvencet szeretne maga mellett tudni. Azonban mi is tisztában vagyunk vele, hogy nem minden gazdinak van ideje, pénze a rendszeres kutyaiskola látogatásra, azonban a szándék él, hogy egy okos kutyust neveljen fel.

Ezért készítettünk egy olyan témakört, amely a kutya kiképzésével kapcsolatos tudásanyagot fogja össze. Molly és a csapat üdvözöl az online kutyasuliban!

Az aloldalon olyan módszereket szedtünk össze, amellyel az egyszerű parancsok és vezényszavak gyorsan elsajátíthatók és már kölyökkorban elkezdhető az intelligens kutya kiképzése. Az online kutyaiskola tananyagaival elérheted, hogy kutyusod leszokjon az ugrálásról, mindig visszatérjen hozzád, amikor hívod, vagy parancsra megálljon, ha messzire futott tőled.

A tanulási folyamat hossza kutyánként eltérhet. Azonban mi csak bíztatni tudunk, hogy ne add fel az első kudarcokat követően. Molly szerint minden kutya okos, csupán az ő nyelvükön kell hozzájuk szólni.

A cikkek okleveles kutyakiképző jóváhagyásával kerültek fel a honlapra, az aloldalon található tudásanyag a gyakorlatban is használt módszertanon alapszik.

Hírlevél

    A hírlevélre való feliratkozással elfogadom az Adatvédelmi szabályzatot.