Kutyatartás

Viselkedés
August 11, 2022
Megérzik a kutyák a félelmet? (Itt a tudományos magyarázat)
Kutyaápolás
August 5, 2022
Kutya körömvágás [Útmutató a biztonságos körömvágáshoz]
Gondozás
August 4, 2022
A kertes házban élők közel fele nem sétáltatja kutyáját!

Kutyásként bizonyára tudod, hogy egy (vagy több) kutyus tartása nemcsak rengeteg örömmel, hanem bizony felelősséggel is jár. A kutyatartás komoly dolog, hiszen rengeteg időt és energiát, valamint odafigyelést és türelmet igényel. Vajon a kertes házban élők rendszeresen sétáltatják kutyájukat?

Gondozás
July 31, 2022
Hány fokig lehet kint a kutya a hidegben?

Ha kertes házban laksz, akkor télvíz idején valószínűleg már Neked is megfordult a fejedben, hogy vajon hány fokig lehet kint a kutya. Mikor van túl hideg ahhoz, hogy kedvenced megfázzon?

Gondozás
March 23, 2022
Melyik növényt nem szereti a kutya? | Így marad szép a kert

Ahogy mi emberek, úgy a kutyák is kedvelik a zöldet, illetőleg a kertet, ami kellemes illatokkal és hűsítő árnyékkal ajándékoz meg bennünket. Ellenben, ahogy mi tudunk vigyázni a környezetünkre, addig a kutyáink akaratlanul is tönkre tehetik azt.

Kutyaápolás
July 29, 2022
Kutyafürdetés A-Z-ig | Tippek egy kutyakozmetikustól

Valljuk be, a kutyafürdetés otthon igen embert próbáló tud lenni. Kutyásként mindannyian tudjuk – vagy legalábbis sejtjük – hogy négylábú cimboráink kihagynák az életükből a fürdetést, mint olyat. Persze akadnak kivételek, ezt aláírom – én is ismerek olyan ebet, aki totális ellentéte a kutyák többségének és imád fürdeni.

Kutyaápolás
July 24, 2022
Hogyan kell kinyomni a kutya bűzmirigyét? [Otthon+gyorsan]

A kutyáknak van két darab, úgynevezett bűzmirigye, amelyekkel – normál esetben – nincs dolgod, mint gazdi. Viszont abban az esetben, ha elzáródik, vagy begyullad, nem árt tudni hogyan kell kinyomni a kutya bűzmirigyét.

Kutyaápolás
July 23, 2022
Miért büdös a kutya szőre? [Így szüntesd meg kutyaszagot]

Kutyásként meglehet, hogy Te is szembesültél már azzal, hogy négylábú cimborád szőre bizony kellemetlenül bűzlött. Természetes, hogy egy kutyának van némi szaga. De vajon mi ennek az oka, miért büdös a kutya szőre?

Gondozás
July 20, 2022
Kutya vemhesség | Jelei, gondozás, felkészülés a kölykökre

A kutya vemhesség egyaránt nagyon különleges a gazda és az állat számára is. Kevés olyan édes és szívmelengető pillanatot tudok elképzelni, amikor egy néhány napos kölyökkutya aprócska teste belesimul a tenyerembe. Egész nap képes lennék simogatni a puha bundácskát és figyelni, ahogy békésen lélegzik a pirinyó test.

Viselkedés
July 13, 2022
Mennyit alszik egy kutya? | A kutya alvásigénye

Vajon mennyit alszik egy kutya? Néha úgy tűnhet számodra, hogy a kutyák élete szinte csak alvásból áll. Reggeli után visszafekszenek pihenni, délelőtt kicsit megugatják a postást, majd kipihenik a nagy felhajtást.

Kutyatartás

A felelős kutyatartás már akkor megkezdődik, amikor kiskedvenced még be sem tette puha tappancsait a házba. A kutyatartás lényegében egy új élet befogadása a családba! Az állat gondozása és ápolása egy (kutya) életre szól.

Molly minden gazdit figyelmeztet, hogy amikor eldöntöd, hogy befogadsz egy nagyobb vagy apróbb lényt az otthonodba, már akkor felelősséggel tartozol érte!

A kutyatartás jelentőségét nem szabad elbagatellizálni. Bár sokan könnyedén hajítják ki az utcára vagy ajándékozzák el kiskedvencüket, attól a tényen nem változtat, hogy egy érző lény életével „játszadozol”. Ezért mielőtt kutyát fogadnál örökbe, gondold át a jelenlegi élethelyzetedet és válaszold meg a kérdést: tudok-e úgy gondoskodni négylábú társamról, ahogy fordított esetben én is elvárnám, hogy bánjanak velem? Ha a válaszod igen, akkor a kutyatartás témakör segíthet megérteni a kutyád viselkedését és útmutatóul szolgálhat a gondozás és a kutyaápolás világába.

A cikkek segítenek felkészülni az állattartásból adódó mindennapi élethelyzetek megoldására, segít tisztázni a kutyahigiénia fogalmát, valamint lefordítani a kutya jelzéseit „emberi nyelvre”.

Hírlevél

A hírlevélre való feliratkozással elfogadom az Adatvédelmi szabályzatot.