Kutyatartás

Viselkedés
January 26, 2023
Miért szaglásszák a kutyák egymás fenekét?
Gondozás
January 21, 2023
8 hatásos tipp, hogy a kutya ne féljen az állatorvostól
Gondozás
December 20, 2022
Hogyan kerüljük el kutyánk túletetését az ünnepek alatt?

A leeső falatokért könyörgő kiskutya tekintet minden gazdi számára ismerős jelenség, ahogyan a chips zacskó nyitására érkező kíváncsi kutya is. Habár sok gazdi napi szokása a saját étel megosztása kedvencükkel, ez nem mindig a legjobb ötlet.

Viselkedés
March 9, 2022
Hogyan mutatja ki a kutya a dominanciáját egy másik eben?

Mivel a kutyák évszázadok óta hierarchikus felépítésben léteznek, így nem csoda, hogy napjainkban is megfigyelhetjük azt a jelenséget, hogy az egyik kutya megpróbálja dominálni a másikat.

Gondozás
March 9, 2022
Mennyi testmozgást végezhet egy kölyökkutya?

Ha neked is nagy energiájú kölyökkutyával van dolgod, akkor talán a te fejedben is megfordult, hogy mennyi testmozgásra van szüksége pontosan. Könnyen úgy tűnhet, hogy ezek a kis szőrgombócok sosem állnak meg. Így jogos lehet a feltételezés, hogy még több mozgásra van szükségük.

Gondozás
March 8, 2022
Villámlás: 9 tipp, hogy nyugtassuk meg a kutyát vihar alatt

Vannak kutyák, akiknek meg se kottyan egy kis vihar, de akadnak, akiket ki lehet vele kergetni a világból, sajnos néha szó szerint. Ezek a kutyák annyira erősen félnek a vihartól, hogy gyakorlatilag “viharfóbiában” szenvednek.

Gondozás
March 8, 2022
Káros a kölyökkutyáknak a lépcsőzés? [Így szoktasd hozzá]

Biztos mindenki látott már olyan cuki videókat, ahol egy aranyos kölyökkutya próbálja magát le vagy éppen fel ügyetlenkedni a lépcsőn. Azonban miközben mi olvadozunk ezen a látványon, érdemes elgondolkodni azon is, ez vajon mennyire tesz jót annak a kutyának?

Viselkedés
March 8, 2022
A kutyám nagyon izgatott lesz ha vendégek jönnek, mit tegyek?

Ez minden kutyatartónál általános jelenség, amivel egyáltalán nem vagy egyedül. Ha a te kutyád is izgatott lesz ha vendégek jönnek hozzád, esetleg kissé ingerlékeny, akkor szeretnéd tudni miért csinálja és mit tehetsz ellene. Bár ez a viselkedés idegesítő lehet, van rá megoldás.

Gondozás
March 8, 2022
Milyen sokáig lehet a kutyát kennelben tartani?

Egy kennel nagyon fontos eszköz lehet a kutya és a gazda életében is, hiszen segíthet kialakítani a napi rutint. Jó esetben ez egy biztonságos bázisa lesz a kutyusodnak.

Viselkedés
March 29, 2022
Miért eszik a kutya füvet? | Fűevés okai és kezelése

Akinek már régóta van kutyája az tudja, aki pedig még csak most barátkozik a gondolattal, hogy jó lenne egy négylábú társ, az jobb, ha felkészül rá, hogy vannak fura szokásaik. A kutyák például elképesztően sok mindent képesek megenni, van, amit okkal, van, amit ok nélkül. Sok minden pedig akár káros is lehet az egészségükre. A […]

Kutyatartás

A felelős kutyatartás már akkor megkezdődik, amikor kiskedvenced még be sem tette puha tappancsait a házba. A kutyatartás lényegében egy új élet befogadása a családba! Az állat gondozása és ápolása egy (kutya) életre szól.

Molly minden gazdit figyelmeztet, hogy amikor eldöntöd, hogy befogadsz egy nagyobb vagy apróbb lényt az otthonodba, már akkor felelősséggel tartozol érte!

A kutyatartás jelentőségét nem szabad elbagatellizálni. Bár sokan könnyedén hajítják ki az utcára vagy ajándékozzák el kiskedvencüket, attól a tényen nem változtat, hogy egy érző lény életével „játszadozol”. Ezért mielőtt kutyát fogadnál örökbe, gondold át a jelenlegi élethelyzetedet és válaszold meg a kérdést: tudok-e úgy gondoskodni négylábú társamról, ahogy fordított esetben én is elvárnám, hogy bánjanak velem? Ha a válaszod igen, akkor a kutyatartás témakör segíthet megérteni a kutyád viselkedését és útmutatóul szolgálhat a gondozás és a kutyaápolás világába.

A cikkek segítenek felkészülni az állattartásból adódó mindennapi élethelyzetek megoldására, segít tisztázni a kutyahigiénia fogalmát, valamint lefordítani a kutya jelzéseit „emberi nyelvre”.

Hírlevél

A hírlevélre való feliratkozással elfogadom az Adatvédelmi szabályzatot.