Kutyatartás

Gondozás
August 4, 2022
A kertes házban élők közel fele nem sétáltatja kutyáját!
Gondozás
July 31, 2022
Hány fokig lehet kint a kutya a hidegben?
Gondozás
March 23, 2022
Melyik növényt nem szereti a kutya? | Így marad szép a kert

Ahogy mi emberek, úgy a kutyák is kedvelik a zöldet, illetőleg a kertet, ami kellemes illatokkal és hűsítő árnyékkal ajándékoz meg bennünket. Ellenben, ahogy mi tudunk vigyázni a környezetünkre, addig a kutyáink akaratlanul is tönkre tehetik azt.

Gondozás
July 20, 2022
Kutya vemhesség | Jelei, gondozás, felkészülés a kölykökre

A kutya vemhesség egyaránt nagyon különleges a gazda és az állat számára is. Kevés olyan édes és szívmelengető pillanatot tudok elképzelni, amikor egy néhány napos kölyökkutya aprócska teste belesimul a tenyerembe. Egész nap képes lennék simogatni a puha bundácskát és figyelni, ahogy békésen lélegzik a pirinyó test.

Gondozás
July 12, 2022
Hogyan temessük el a kutyát? | A kutya temetése A-Z-ig

A kutya temetése nagyon szomorú téma, de erről is beszélni kell, mert sokan vannak úgy, hogy kedvencük halálakor nem igazán tudják, hogy mi a teendő. Én is átéltem azt a mérhetetlen fájdalmat, amikor hőn szeretett négylábú cimborám az örök vadászmezőkre távozott. Viszont megmondom őszintén, fogalmam sem volt hogyan temessük el a kutyát.

Gondozás
July 10, 2022
Kutya éjjel bent, nappal kint | Mi az ideális?

Hol érzi jobban magát kedvencünk? Mennyire ideális, ha a kutya éjjel bent, nappal kint tartózkodik? A legtöbb kutya szereti a nap jó részét a szabadban tölteni, sokkal ideálisabb környezet számukra, mint egy lakás, ahol jóval kevesebb inger és élmény éri őket.

Gondozás
March 5, 2022
Mennyire biztonságos a kutyát parkoló autóban hagyni?

Bár sajnos sokak számára az sem egyértelmű, hogy a gyereket sem hagyjuk egy forró napon a kocsiban, de ez a kutyákra is igaz.

Gondozás
June 28, 2022
Hogyan szállítható kutya az autóban? [Biztonságosan!]

Kutyásként nyilván Te is többször utaztatod kutyusodat a kocsiban – ha például kirándulni, vagy nyaralni mentek és amikor az állatorvoshoz viszed. De vajon mindezt biztonságosan teszed? Egyáltalán hogyan szállítható kutya az autóban? Cikkünből kiderül!

Gondozás
June 20, 2022
A legjobb budapesti kutyafuttatók kerületek szerint

A budapesti életnek megvan a maga előnye mind lakhatási, mind munka szempontjából. Azonban kiskutyádat nem érdeklik a kulturális programok és számtalan munkalehetőség. Őt sokkal jobban érdeklik a budapesti kutyafuttatók, ahol kedvére futkározhat a többi kutyával.

Gondozás
June 9, 2022
Hány napig sír a kiskutya? | 9 tipp a sírás megszüntetésére

Ha kölyökkutya kerül a családba, az mindig nagyon izgalmas kaland. A pajkos csöppség bearanyozza a napodat, vidámságot kölcsönöz a mindennapokba. Ám, ahogy egy újszülött gyermek esetében is a figyelmünket szinte teljes mértékben leköti és hirtelen olyan dolgokat kell megoldanunk, amivel korábban nem találkoztunk. Ilyen a kölyökkutya sírása is.

Gondozás

A kutya gondozása lényegében olyan, mintha 10-15 évre örökbe fogadnál egy 5 éves gyereket. (Molly ezt kikérte a kutyák nevében, de a tényen sajnos nem változtat). Minden öröme és boldogsága mellett hatalmas odafigyelést igényel egy kutya, mindezt úgy, hogy egyáltalán nem egy nyelvet beszéltek.

Kiskedvenced nem tudja szép magyarsággal megfogalmazni, hogy kedve támadt egy nagyot sétálni a háztömb körül vagy éppen most retteg a vihartól. Eléggé nehéz így az összecsiszolódás. Bizonyos jelekből azonban észre tudod venni, mikor érzi magát kevésbé komfortosan a kutyád, mikor van szüksége több gondoskodásra és mikor van teljes boldogságban.

A gondozás kategóriában kitérünk minden olyan életszerű eseménnyel kapcsolatos kérdésre, amely sok kutyatartót foglalkoztat, de nem lelik a megoldást a problémára. Többek között szó lesz arról, hogyan jelzi a kutyusod, ha éhes, honnan tudod, hogy fázik vagy hogyan szállítható biztonságosan az autóban. Bármilyen gondozással kapcsolatban felmerült kérdésre, itt meg fogod találni a választ.

A cikkek okleveles kutyakiképző jóváhagyásával készültek, az aloldalon található tudásanyag a gyakorlatban is használt módszertanon alapszik.

Hírlevél

A hírlevélre való feliratkozással elfogadom az Adatvédelmi szabályzatot.