Kutyatartás

Gondozás
January 21, 2023
8 hatásos tipp, hogy a kutya ne féljen az állatorvostól
Gondozás
December 20, 2022
Hogyan kerüljük el kutyánk túletetését az ünnepek alatt?
Gondozás
March 9, 2022
Mennyi testmozgást végezhet egy kölyökkutya?

Ha neked is nagy energiájú kölyökkutyával van dolgod, akkor talán a te fejedben is megfordult, hogy mennyi testmozgásra van szüksége pontosan. Könnyen úgy tűnhet, hogy ezek a kis szőrgombócok sosem állnak meg. Így jogos lehet a feltételezés, hogy még több mozgásra van szükségük.

Gondozás
March 8, 2022
Villámlás: 9 tipp, hogy nyugtassuk meg a kutyát vihar alatt

Vannak kutyák, akiknek meg se kottyan egy kis vihar, de akadnak, akiket ki lehet vele kergetni a világból, sajnos néha szó szerint. Ezek a kutyák annyira erősen félnek a vihartól, hogy gyakorlatilag “viharfóbiában” szenvednek.

Gondozás
March 8, 2022
Káros a kölyökkutyáknak a lépcsőzés? [Így szoktasd hozzá]

Biztos mindenki látott már olyan cuki videókat, ahol egy aranyos kölyökkutya próbálja magát le vagy éppen fel ügyetlenkedni a lépcsőn. Azonban miközben mi olvadozunk ezen a látványon, érdemes elgondolkodni azon is, ez vajon mennyire tesz jót annak a kutyának?

Gondozás
March 8, 2022
Milyen sokáig lehet a kutyát kennelben tartani?

Egy kennel nagyon fontos eszköz lehet a kutya és a gazda életében is, hiszen segíthet kialakítani a napi rutint. Jó esetben ez egy biztonságos bázisa lesz a kutyusodnak.

Gondozás
March 6, 2022
Melyik a legjobb időpont kutyát sétáltatni?

Minden kutya fontos programja a séta, hiszen fontos a mozgás. Azonban kezdő gazdik esetében felmerülhet a kérdés: mikor és mennyi sétára van szükségük a kutyáknak?

Gondozás
March 5, 2022
Mennyire biztonságos a kutyát parkoló autóban hagyni?

Bár sajnos sokak számára az sem egyértelmű, hogy a gyereket sem hagyjuk egy forró napon a kocsiban, de ez a kutyákra is igaz.

Gondozás
March 6, 2022
Kutya etikett – 15 viselkedési szabály kutyatulajdonosoknak

A kutya etikett egy fontos tudás, hiszen megtanítja miként cselekedjen más emberek és kutyák társaságában a kedvencünk. De a kutyatulajdonosoknak sem árt tisztában lenni pár alapvető szabállyal.

Gondozás
November 10, 2022
Infláció? 29 tipp hogyan spóroljunk, ha haziállatot tartunk

Több felmérés is arra az eredményre jutott Európában és Amerikában, hogy a kutya és macskatartók az állat megvásárlása után nem sokkal azon kapják magukat, hogy bizony jóval kevesebb pénz marad hónap végére a pénztárcában, ha marad egyáltalán.

Gondozás

A kutya gondozása lényegében olyan, mintha 10-15 évre örökbe fogadnál egy 5 éves gyereket. (Molly ezt kikérte a kutyák nevében, de a tényen sajnos nem változtat). Minden öröme és boldogsága mellett hatalmas odafigyelést igényel egy kutya, mindezt úgy, hogy egyáltalán nem egy nyelvet beszéltek.

Kiskedvenced nem tudja szép magyarsággal megfogalmazni, hogy kedve támadt egy nagyot sétálni a háztömb körül vagy éppen most retteg a vihartól. Eléggé nehéz így az összecsiszolódás. Bizonyos jelekből azonban észre tudod venni, mikor érzi magát kevésbé komfortosan a kutyád, mikor van szüksége több gondoskodásra és mikor van teljes boldogságban.

A gondozás kategóriában kitérünk minden olyan életszerű eseménnyel kapcsolatos kérdésre, amely sok kutyatartót foglalkoztat, de nem lelik a megoldást a problémára. Többek között szó lesz arról, hogyan jelzi a kutyusod, ha éhes, honnan tudod, hogy fázik vagy hogyan szállítható biztonságosan az autóban. Bármilyen gondozással kapcsolatban felmerült kérdésre, itt meg fogod találni a választ.

A cikkek okleveles kutyakiképző jóváhagyásával készültek, az aloldalon található tudásanyag a gyakorlatban is használt módszertanon alapszik.

Hírlevél

A hírlevélre való feliratkozással elfogadom az Adatvédelmi szabályzatot.