A legjobb budapesti kutyafuttatók kerületek szerint

A legjobb budapesti kutyafuttatók kerületek szerint

Utoljára frissítve: 2022. June. 20

A budapesti életnek megvan a maga előnye mind lakhatási, mind munka szempontjából. Azonban kiskutyádat nem érdeklik a kulturális programok és számtalan munkalehetőség. Őt sokkal jobban érdeklik a budapesti kutyafuttatók, ahol kedvére futkározhat a többi kutyával.

A kutyánknak igénye van arra, hogy minőségi időt töltsön el velünk. Mindezt a friss levegőn, lehetőleg póráz nélkül, esetleg néhány kutyatárs csatlakozásával.

Viszont a főváros egy vidéki községgel szemben igen szűkös kereteket kínál természeti adottságokban, ahol kiskedvenced kiélheti „ősi” ösztöneit és szabadon futkározhat, játszhat anélkül, hogy a forgalom veszélyeztetné a testi épségét.

Azonban Budapest, ha lassan is, nyit a kutyatartók, illetve kedvenceik felé és sorra bukkannak fel az élhető, izgalmas kutyafuttatók, amire sok esetben a kutyusok is szívesen megadják az öt csillagot. Ha többre vágytok, mint a szokásos körséta a háztömb körül, akkor irány a kutyabulik helyszínei!

Következzenek Budapest kutyafuttatói, amelyekben szabadon pöröghet kiskutyád!

A legjobb budapesti kutyafuttatók

II. kerület

Árpád fejedelem útja

Tágas, rendezett, családias futtatóval találkozhatsz az Árpádfejedelem útján, a HÉV vonala mellett. A tereptárgyakba szerelmes állatkák mellett a labdázást és futkározást kedvelő kutyusok is imádni fogják a helyet. A kihelyezett padokon megpihenhetsz és élvezheted a dunai panorámát, amíg kedvenced új barátokra és élményekre tesz szert.

Pap-kert

A II. kerület másik népszerű kutyafuttatója a papkerti kutyafuttató, amely leginkább tisztaságáról és a társaság miatt vált népszerűvé az ott lakók körében. Az önkormányzat épülete mögött található terület kutyaürülék-gyűjtőkkel és tereptárgyakkal felszerelt, illetve sajátossága a lépcsők és a szintezések. Inkább játékosabb, kevésbé futkorászó kutyusoknak ajánlom.

III. kerület

Mészkő Park

A Mészkő Park igazi sportos közösségi terület Óbudán. A szabadidőpark területén belül a kutyabarátokra is gondoltak, így lekerített részen helyet kapott egy kutyafuttató, illetve egy agility-pálya is.

Füves-fás területen játszadozhatnak a kutyusok és bár a futtatóban nincs ivókút, a park más területein találsz. Az igényesen kialakított szabadidő park egész területén is érdemes egy pórázos sétát megtenni.

IV. kerület

Szilas park

A Szilas park önmagában is megér egy sétát, kiskedvenced pedig kifejezetten örülni fog, hogyha a sétát az erre kijelölt kutyafuttatóban fejezitek be.

A kerítéssel elkerített rész ugyan nem túl nagy, de a biztonságos hancúrhoz tökéletes. Különösen a kistestű kutyák élvezhetik az agility-eszközöket, vagyis a tereptárgyakat. Ősszel kifejezetten szép, ahogy a környező fák aranyba borulnak.

V. kerület

Olimpiai Park

Az Olimpiai Park kutyafuttatója az egyik legkreatívabb kutyás hely a fővárosi parkok között. Méltán nevezhetnénk a kutyák vidámparkjának is, hiszen nem csupán tágas, de izgalmasabbnál izgalmasabb kutyajátékokkal van felszerelve.

A duplakapus, kerítéssel körül határolt kutyafuttatóban bátran szabadon engedheted házikedvenced. Az aprókavicsos talajnak köszönhetően kiskutyád nem sározza össze magát játék közben egy nagyobb esőzés után.

A parkban vízvételi lehetőség is adott, így a meleg nyári napokon elég magaddal vinned kedvenced tálját és megtölteni friss hideg vízzel, amikor megszomjazik. Emellett hatalmas fák enyhet adó árnya biztosítja, hogy a játékba belefeledkezett kutyákat ne érje a tűző nap.

Külön szemetes található a kommunális és a kutyaürülék számára, így felelős gazdiként könnyen tisztán tarthatod te is a kutyafuttatót. Az önkormányzat még a gazdikra is gondolt: a modern padokon ücsörögve elszürcsölhetsz egy kávét vagy a kedvenc könyvedet olvasva élvezheted a csodás napot.

Erzsébet tér

Az Erzsébet téri kutyafuttató ugyan játékok híján nem olyan izgalmas, mint kerületbéli társa, de arra, hogy biztonságos körülmények között kiskedvenced egy nagyot játsszon vagy futkározzon póráz nélkül a levegőn, arra tökéletes.

Néhány pad és árnyat adó fa gondoskodik a kényelemről, de ennél többet nem igazán nyújt. Leginkább központi fekvése miatt vonzó, hiszen, ha szereted a nyüzsgő, mozgalmas életet, akkor egy hosszúra nyúlt munkahét után nemcsak kutyusod, de te magad is megtalálhatod az itt a magad társaságát a gazdik körében.

VII. kerület

Almássy tér

A belváros néhány szeglete is tartogat némi kikapcsolódást a kutyabarátok számára. Az Almássy téren található kavicsos kutyafuttató népszerűsége ellenére tiszta, gondozott.

A gyér számú játék mellett itt inkább a „bandázás”, az ismerkedés kap fő fókuszt, ugyanis sokan járnak ide négylábú barátaikkal. A futtató mellett ivókút is található, ha kiskutyád megszomjazna.

Klauzál tér

A Klauzál tér és környéke nem csupán a bulinegyedről híres. A beton rengetegben megbúvó kutyafuttató kellemes felüdülés a kutyabarátok számára.

A kavicsos, tágas terület ugyan nem rendelkezik tipikus kutyajátékokkal, azonban az itt-ott elhelyezett farönkökkel a helyi kutyák hamar feltalálják magukat.

Nyárestéken különleges hangulata van az árnyas területnek, ugyanis a környéken lakók szívesen élnek társasági életet kiskedvenceikkel a kutyafuttatóban.

IX. kerület

Liliom utca

Izgalmas, kreatív kutyafuttatóra lelhetsz a város szívében, a Corvin-negyedtől nem messze. Az aprócska kutyaparadicsomba zsilipes kapun keresztül juthatsz be és első látványra úgy érezheted, hogy egy modern játszótérre érkeztél.

A tágas, főleg homokos tér, a számtalan játék mókázásra hívja a kutyusokat. Nagy melegben ivókút oltja kiskedvenced szomját, a tisztaságot te magad is tudod garantálni, hiszen minden „sarkon” kutyapiszok gyűjtő található.

Egyetlen hátránya ennek a szuper kutyafuttatónak, hogy igen kevés fát ültetett az önkormányzat, ezért nagy hőség idején célszerű elkerülni.

X. kerület

Óhegy Park

Hirtelen olyan érzésed lehet, mintha nem is Budapesten lennél. A kőbányai Óhegy Park a kutyás társaságok rejtett gyöngyszeme.

A tágas, zöld terület hosszú futkározásokra és labdázásokra csábít, hőségben a kihelyezett ivókutaknál olthatja szomját kiskedvenced. Fákban és árnyékban ugyan nem bővelkedik a terület, de kijelölt fedett pihenő rendelkezésre áll.

Kifejezetten nagy mozgásigényű kutyusoknak ajánlom, akik imádják a tágas, természetes teret és szeretnek versenyt futni a pajtásaikkal.

XI. kerület

Bikás Park

A Bikás parki kutyafuttató óriási, füves-fás területe miatt lopta be magát a szívembe. Itt nem kapsz se te, se a kutyusod klausztrofóbiát, ugyanis bőven van hely labdázásra, futkározásra.

A két részre osztott (egy a kistestű, egy pedig a nagytestű kutyák részére) elkerített részen játékok garantálják a mókát a kutyád számára.

Ivóvíz, kutyaürülék-gyűjtő és árnyas pihenősarok biztosítja a kényelmet kutyus és gazdája számára.

XIII. kerület

Szent István park

Kifejezetten nagy mozgásigényű kutyusok közkedvelt találkozási pontja a Szent István parki kutyafuttató. A park Budapest egyik legnépszerűbb pihenőhelye, emellett a főváros leghosszabb futtatójával rendelkezik.

A kavicsos-homokos területen akadnak kreativitásra sarkalló kutyajátékok is, de itt leginkább a hosszú, tágas tér az izgalmas, ahol jó messzire el lehet hajítani a labdát. A kutyusok biztonságát magas kerítés garantálja, hogy a forgalmas útra még véletlenül se szaladjanak ki.

Az öreg fák kellemes árnyat nyújtanak, és akadnak padok, ahol a gazdik meg tudnak pihenni. Már, ha tudnak. Ugyanis az itteni kutyaközösség még a laikusok számára is olyan, mintha egy pillanatra sem állnának le a játékkal.

Országbíró sétány

A panelházak között tágas kutyafuttatót létesített az önkormányzat az Országbíró sétány és a Szegedi út sarkán.

Az árnyas terület nyáron is jó választás, elegendő számú játékkal van felszerelve és még a gazdikra is gondoltak a kényelmes padokkal.

Csappal és ürülékgyűjtővel felszerelt, amelyet a kutyatulajdonosok rendszerint használnak is.

XIV. kerület

Városligeti Kutyás Élménypark

Ha létezik menyország kutyák számára, akkor a Városligetben található Kutyás Élménypark vélhetően hasonlít rá. A Liget Project keretein beül, amely a Városliget megújulását tűzte ki célul, kapott helyet az egyedülálló terv egy korszerű, modern kutyafuttatóról.

A kivitelezéssel megbízott cég nem okozott csalódást, ugyanis számos kutyaegyesülettel egyeztetve építette meg a Budapesten egyedülálló élményparkot. A három részre felosztott, 5000 m2-en elterülő zöld oázisban minden sarok a kutyákról szól.

A zöld sövénnyel benőtt kerítés teljeskörű biztonságot nyújt a kutyusok számára. A dimbes-dombos területen, amely a Pántlika Étterem mellett található, főleg ügyességi terepjátékok és egy homokozó kaptak helyet, ahol az ebek önfeledten hódolhatnak ásási szokásaiknak.

A kutyapancsoló a nyári napokon népszerű, ahol 70 m2-en medencék, szökőkutak és vízsugarak között bohóckodhatnak a négylábúak. A parkban helyett kapott egy futtató, labdázó rész, ahol a nagy mozgásigényű kutyusokat tudják lefárasztani a gazdik.

Az Élményparkban megfelelő számú kutyaürülék-gyűjtő található, emellett ivóvíz csapok, ahol akár a koszosabb kutyusokat le is lehet mosni a nagy játék után.

A kutya meseországban a gazdik sem unatkoznak: a kényelmes padok mellett a gyönyörűen kialakított füves pázsiton heveredhetnek le, ahol nyugodtan olvasgathatnak és beszélgethetnek, amíg négylábú barátaik életük legjobb napját töltik el.

XV. kerület

Szentmihályi út

A Szentmihályi úton található kutyafuttató inkább amolyan találkozóhely kutyások számára. A két részre osztott terület bekerített, kicsi, füves-földes, így érdemesebb száraz időben meglátogatni.

Néhány játékot is telepített az önkormányzat, inkább csak mutatóba. Ide inkább a társaság miatt érdemes jönni.

XVII. kerület

Gyökér utca

Rákosmente területén a nagyszámú panellakások miatt időszerű volt egy kutyafuttató kialakítása. Bár aprócska bekerített területről beszélünk, igényes ügyességi elemekkel lett felszerelve.

Szellős, füves részen szaladgálhatnak a kutyák és még egy nagyon szép kutyás grafitit is kapott a futtató egyik oldalát lezáró falrész. Emellett meleg napokon is árnyékot biztosító fák veszik körül.

Sajnos elég nagy hátránya, hogy sem vízvételi lehetőség, sem pad nincs, ahova a gazdik leülhetnek.

XVIII. kerület – Cövek kutyafuttató

A Méta utcához közeli Cövek kutyafuttató a helyi közösség kutyabarát köre számára alakította ki az önkormányzat.

A három részre osztott területen elszeparálódhatnak a kis-, illetve nagytestű kutyusok és önfeledten játszhatnak. Játékokkal színesíthetik a kutyusok az élményt, azonban ivóvízzel készülj, ugyanis a kutyafuttatóból lemaradt a vízvételi lehetőség.

XIX. kerület – Vak Bottyán utca

A XIX. kerületben sétálva színes kutyajátszótérre bukkanhatsz a Vak Bottyán utcában. A minőségi kutyajátékokkal felszerelt kutyafuttatóban egyetlen kutyus sem fog unatkozni.

Egyetlen hátránya, hogy nincs ivóvízvételi lehetőség, így érdemes vizet vinned kiskedvenced számára.

Összegzés

Remélhetőleg sikerült a legjobb budapesti kutyafuttatókból találnod olyat, ami számodra és a kutyád számára is szimpatikus lesz.

Érdemes kimozdulni otthonról kiskutyáddal és messzebbi kutyafuttatókat is felfedezni, hogy élményekben és esetleg barátokkal gazdagabban térjetek haza.

2022. June 20.

További érdekességek

Hírlevél

    A hírlevélre való feliratkozással elfogadom az Adatvédelmi szabályzatot.