Legjobb kutyás strandok (Itthon és a környező országokban)

Legjobb kutyás strandok (Itthon és a környező országokban)

A nyári hőségben nincs is jobb közös program a kutyáddal, mint pancsolni egy tiszta vizű tóban és kellemesen hűsölni a vízparton. Hazánk és a környező országok számos helyet biztosítanak arra, hogy a kutyád önfeledten úszkáljon és csobbanjon a természetes vizekben.

Összegyűjtöttük Neked a legjobb kutyás strandokat! Olyan partszakaszokat, ahová bátran elindulhatsz a kutyád társaságában, hogy együtt nyaralhassatok és kikapcsolódhassatok az izzasztó forróságban.

A legjobb kutyás strandok

Balatoni régió

Közép-Dunántúli régió

Észak-alföldi régió

Nyugat-dunántúli régió

Dél-dunántúli régió

Észak-magyarországi régió

Pest megye

A legjobb kutyás strandok Horvátországban

Ausztria legjobb kutyás strandjai

A legjobb kutyás strandok Szlovákiában

Olaszország legjobb kutyás strandja

A legjobb kutyás strandok Magyarországon

Csomagold be a napszemüveged, a fürdőruhád, a kutya itatótálját, törölközőt, strandjátékokat és válaszd ki a helyszínt, ahol egy csodás és felejthetetlen napot tölthetsz a kedvenceddel! Ha teheted, látogass el mindegyikhez, hogy változatosan teljenek a nyári kiruccanások!

Balatoni régió

Balatoni régió.

1. Keszthelyi Kutyás Park és Piknikkert

https://www.facebook.com/keszthelyikutyaspark/

A legújabb, kutyák számára kialakított vízi élményparkot a Balaton nyugati csücskén találjuk. A Park hatalmas, félhektáros területén a Balaton sekély medrében közösen pancsolhatunk a kedvenceinkkel.

A parton árnyékot adó lombos fák, agility kutyajátszótér és büfék biztosítják a kényelmes, szórakoztató és legfőképpen minőségi kikapcsolódást.

Cím:

8360, Keszthely, Hrsz. 4507/11.

Nyitvatartás:

H-Cs: 10:00 – 18:00

P: 10:00 – 18:30

SZ-V: 9:00-18:30

Rossz idő esetén a park zárva tart.

Belépőjegy:

Embereknek: 500 Ft, kutyáknak 300 Ft.

2. Fonyódi Kutyás Fürdőhely

https://www.facebook.com/kutyasstrand/

A Fonyódi Kutyás Fürdőhelyet a kikötő közelében találjuk, ahol közel 15000 négyzetméter áll rendelkezésre a szabadidőnk eltöltésére.

A parton bőven akad árnyékos rész, ahol az úszásban elfáradt kutyák megpihenhetnek, és a füves strandon pedig játszhatunk velük. A parton találunk illemhelyeket, elsősegélydobozzal felszerelt pavilont és hulladékgyűjtőket is.

Cím:

8640, Fonyód, Balatoni körút hrsz. 6705/11-12.

Nyitvatartás:

június 15 – augusztus 31-ig. H-V: 9.00-19:00

Belépőjegy:

Felnőtt embereknek: 500 Ft, kutyáknak: 500 Ft, diákoknak: 300 Ft, Fonyód kártyával rendelkező személyeknek, és 6 éves korig gyermekeknek, illetve 17 óra után ingyenes.

3. Balatonföldvár Kutyafürdetőhely

2500 négyzetméteren terül el a Balatonföldvári kutyastrand. A füves területen bőven akad hely játszani és pihenni a kedvenceinkkel.

A 100 méteres partszakaszon kevés sekély rész van, de a gyorsan mélyülő szakaszon rámpa található, ami megkönnyíti a vízbejutást kedvenceink számára. A fürdőhelyen külön kutyaillemhely biztosítja létesítmény tisztaságát, ám a kétlábúak számára nem találunk mosdót, öltözőt vagy büfét, ami kényelmessé tenné a hosszabb ott-tartózkodást.

Cím:

8626, Balatonföldvár, Rákóczi Ferenc utca 69.

Nyitvatartás:

A strand egész évben nyitva tart.

Belépőjegy:

A strand látogatása ingyenes.

4. Tihanyi kutyás strand

A Tihany-Sajkod partszakaszra hosszú bekötőút vezet. Az eldugott kis szakaszon van egy kutyák számára kijelölt fürdetőhely, ahol szabadon pancsolhatnak.

A terület nem körbekerített, nem rendelkezik infrastruktúrával, ám nagy melegben mégis felüdülés lehet a közelben nyaraló kutyás családok számára.

Cím:

8237 Tihany, Sajkodi strand közelében

Belépőjegy:

A partszakasz ingyenesen látogatható.

5. Tihanyi Belső-tó

A Tihanyi-félszigeten található Belső-tó délkeleti sarkában egy kisebb, táblával jelölt szakaszon lehetőség van a kutya fürdetésére, ám, gazdáik nem kísérhetik be őket a vízbe. 

A csónakkikötő közelében található helyen a vízbejutást rámpa segíti. Ideális választás lehet egy Tihanyi-félszigeten tett kirándulás közben, hogy kedvenceink megmártózhassanak a nagy melegben.

Cím:

8237 Tihany, Major utca vége

Belépőjegy:

A fürdetés ingyenes.

Közép-Dunántúli régió

Közép-Dunántúli régió

1. Velencei-tó – Drótszamár Park és Kemping

http://drotszamarkemping.hu/

A Velencei-tó partján helyezkedik el a könnyen megközelíthető Drótszamár Park és Kemping, melynek területén kiépített strandon csobbanhatunk a négylábú kedvenceinkkel.

A kutyastrand helyét táblával jelölik és néhány méterre egy játszótér is található, ahol a gyerekek lelik majd örömüket.

Természetesen lehetőség van hosszabb időt is eltölteni a rendezett és parkosított kemping területén, ha lakóautós vagy sátras nyaralásra vágyunk, de faházakat vagy mobilházakat is bérelhetünk a kemping területén, ha nagyobb kényelemre tartunk igényt.

Cím:

2481 Velence, Kemping utca 2.

Nyitvatartás:

Áprilistól tartanak nyitva és a kutyastrand bármikor látogatható.

Belépőjegy:

A szabadidőpark látogatása felnőtteknek: 1000 Ft, diákoknak és nyugdíjasoknak: 900 Ft, kutyáknak: 600 Ft. A belépés 3 éves korig ingyenes.

2. Tata – Öreg-tó

A mesés környezetben, Tata belvárosában fekvő Öreg-tó bizonyos táblával jelölt szakaszain a kutyák számára is megengedett a fürdés. 

A környék kiváló kirándulóhelyekkel büszkélkedhet, így egy kellemes séta közben még a pancsolásra is adódik lehetőség a festői környezetben.

Cím:

2890, Tata, Fáklya utca 4.

Belépőjegy:

A partszakasz ingyenesen látogatható.

Észak-alföldi régió

Észak-alföldi régió

1. Tiszafüred – Tisza-tavi Mancsos Pancsoló

A Tisza-tavi szabadstrand közvetlen közelében találjuk a Mancsos Pancsoló névre keresztelt kutyabarát strandot. A sekélyvizű védett partszakaszon kellemes füves öbölben fürdetheted a kutyádat a közel 150 méter hosszú szakaszon.

A területen fák és bokrok adják az árnyékos pihenőhelyeket, de padok, asztalok és agility pálya is megtalálhatók rajta. Néhány perc sétára pedig a szabadstrandon elérjük az illemhelyeket és az étkezési lehetőségeket.

Cím:

5350, Tiszafüred, Kikötő körút 11.

Nyitvatartás:

A fürdőhely mindig tart kapukkal várja vendégeit.

Belépőjegy:

A fürdőhely ingyenesen látogatható.

2. Tiszakécske

A szabadstrand végében újonnan nyílt kutyás strandról még kevés tapasztalat áll rendelkezésre, ám mindenképpen örömteli, ha új lehetőségek állhatnak kedvenceink rendelkezésére.

A szabadstrandtól kerítés választja el a fürdetőhelyet, melyet gondosan táblákkal kijelölt útvonalon közelíthetünk meg.

Cím:

6060, Tiszakécske, Fürdő utca

Belépőjegy:

A fürdető látogatása ingyenes.       

Nyugat-dunántúli régió

1. Zalalövő – Borostyán-tó

A Borostyán-tó keleti oldalán a gát mellett mintegy 70 méter hosszú kijelölt füves partszakasz áll a kutyások rendelkezésére, ahol kedvenceiket megfürdethetik. A tó meseszép környéke ideális kirándulóhelyként szolgál, hatalmas fái kellő árnyékot biztosítanak pancsolás után az idelátogatóknak.

A kutyastrandon ugyan nincsenek büfék, de az emberek számára kijelölt strandhelyre pórázon magunkkal vihetjük a kutyát, ha megéheznénk.

Cím:

8999 Zalalövő, Borostyán utca 19.

Nyitvatartás:

nyári szezonban 10:00-19:00

Belépőjegy:

A kutyák számára ingyenes, a gazdik számára szükséges csak jegyet vásárolni, mely felnőtteknek 500 Ft-ért, gyerekeknek és nyugdíjasoknak 350 Ft-ért váltható. 6 év alatt a látogatás ingyenes.

2. Zalaegerszeg – Gébárti-tó

A Gébárti-tó jó minőségű vize hívogatja kedvenceinket a frissítő lubickolásra. Az árnyas fákkal övezett partszakaszon kedvenceink kedvükre pancsolhatnak, rámpán besétálhatnak vagy a stégről ugrálhatnak a habokba, amíg a gazdáig kintről felügyelik őket.

A víz fokozatosan mélyül, így nem éri meglepetés az ebeket. A terület nincs mosdókkal és szolgáltató egységekkel felszerelve, a természetes környezet szépsége bírja maradásra mégis a látogatókat.

Cím:

8900 Zalaegerszeg, Tó utca 10.

Nyitvatartás:

A tó egész évben nyitva tart.

Belépőjegy:

A fürdőhely ingyenesen látogatható.

3. Kőszegi Kutyastrand – Abért-tó

A Kőszegi Kutyastrandon kulturált és természetközeli környezet várja a pancsolásra szomjazó ebeket. A körbekerített strandon agility akadályokon gyakorolhatnak és játszhatnak is a kedvenceink, amíg mi a tó partján napozunk.

Cím:

9730, Kőszeg, Vasút utca vége

Nyitvatartás:

minden nap 8:00 – 21:00-ig

Belépőjegy:

A strand díjmentesen látogatható.

Dél-dunántúli régió

1. Hird– DogLike Kutyastrand

Pécstől nem messze, Hirden várja a csobbanni vágyó ebeket a DogLike Kutyastrand. A tó korábban horgásztóként üzemelt, ma már viszont a kutyák is igénybe vehetik a számukra kijelölt partszakaszon.

A víz fokozatosan mélyül, ezért kisebb ebek számára is kényelmes fürdőhelyként szolgál. A biztonságról és a kényelemről a körbekerített parkos terület, padok, illemhely és büfé gondoskodik. A hatalmas terület egyik előnye, hogy mindig akad rajta szabad hely, ahol zavartalanul csobbanhat kedvencünk.

Cím:

7693 Hird, Nádas Dűlő 2.

Nyitvatartás:

minden nap 10-19 óráig

Belépőjegy:

Embereknek ingyenes, kutyák számára 1000 Ft

Észak-magyarországi régió

1. Hatvan – Kutyajó Strand & Park 60

https://www.facebook.com/Kutyaj%C3%B3-StrandPark-60-202191730389607/

A biztonságos és körbekerített mesterséges tó az M3 autópálya közelében található. A hatalmas, zárt területen szabadon futkározhatnak és pancsolhatnak a kedvenceink.

A magánkézben lévő kutyastrand előzetes bejelentkezés alapján vehető igénybe, akár ki is bérelhető, hogy zavartalanul teljen az ott töltött idő.

Cím:

3000, Hatvan, Bercsényi út 51-53.

Nyitvatartás:

időpontfoglalás szükséges

Belépőjegy:

Strandolás idegen kutyák jelenlétében: 1500 Ft/óra/kutya, VIP strandolás: 3000 Ft/óra/kutya

2. Nyírtelek – Vizsla-tó

https://vizslato.hu/

Az aprócska tavat füves terület öleli körbe, ahol kedvenceink a tó által biztosított játékokkal játszhatnak és a tavat is csak ők használhatják.

A magánkézben lévő ingatlanon privát kutyás rendezvények tarthatók és rendszeresen szerveznek ide fajtatalálkozókat, és egyéb rendezvényeket, amiken bárki részt vehet.

Cím:

4461, Nyírtelek, Jakusbokor

Nyitvatartás:

Előzetes egyeztetés alapján

Belépőjegy:

Kutyás rendezvények már 5000 Ft-tól elérhetők, a meghirdetett rendezvényeken 650 Ft-ért vehetnek részt az ebek és a gazdik egyaránt.

Pest megye

1. Délegyházi-tavak – Tavirózsa Kemping

https://www.tavirozsakemping.hu/

A Budapesttől délre található kempingben szívesen látják az ebeket is. A kutyák számára külön kijelölt strand áll a rendelkezésre, ahol bátran úszkálhatnak a hűsítő vízben.

A kemping területén büfék, játszótér és mosdók is megtalálhatók, így minden adott ahhoz, hogy akár egy egész napot itt töltsünk négylábú barátaink és az egész család társaságában. A kemping kutyabarát szállásként is üzemel, így akár hosszabb ideig is élvezhetjük a Tavirózsa Kemping vendégszeretetét.

Cím:

2337, Délegyháza, Nomád part 4.

Nyitvatartás:

A kutyastrand 8:00 tól 20:00 ig tart nyitva.

Belépőjegy:

A szállóvendégek számára ingyenesen igénybe vehető a kutyastrand. A látogatóknak kell csak fizetniük. A felnőtteknek 1000 Ft, 6 év alatt és 65 év felett ingyenes, a kutyák pedig napi 500 Ft ellenében élvezhetik a strandot. 

2. Dunakeszi, Duna-part

A Horányi Rév közelében található partszakaszon a kutyák és a gazdik is meglelhetik a számításaikat. A hosszú Duna-parti sétálóutcában büfék, éttermek és mosdók biztosítják a kényelmet.

Az árnyas ősfák között pedig nagyszerű pihenőhelyekre találhatunk. A Duna hűs víze bárki számára elérhető, akár kedvenceinkkel együtt is pancsolhatunk a kijelölt partszakaszon.

Cím:

2120 Dunakeszi (Liget utca végéről vagy a Katonadomb utcából gyalogos ösvényen megközelíthető)

Nyitvatartás:

A dunapart egész évben díjmentesen látogatható.

3. Göd, Homoksziget

A Homoksziget a Duna egyik félreeső partszakasza, mely sekély vízéről és homokos partjáról híres. A sziget közkedvelt a kutyások körében, mert együtt pancsolhatnak a kedvenceikkel, és a parton magasodó fák remek árnyékot biztosítanak az erős napsugarak elől.

A szigetet időszakos gyalogos átkelőn közelíthetjük meg, és a közelben büfét is találhatunk.

Cím:

2131 Göd, Bartók Béla utca vége

Nyitvatartás:

Egész évben látogatható, apály idején könnyen megközelíthető

Belépőjegy:

A Homoksziget ingyenesen látogatható.

4. Gyál – Fundy Fun Park (#FFP)

http://ffp.hu/

Budapest déli agglomerációjában fekvő Fundy Fun Park nemcsak a jet ski szerelemeseit, hanem a kutyákat is szeretettel várja. Külön tó, büfé és mellékhelyiség várja a kutyával érkező vendégeket, akik a homokos fövenyen élvezhetik a napsütést.

Cím:

2360 Gyál, Fundy út

Nyitvatartás:

H-P: 10:00 – 19:00, SZ-V: 09:00-20:00

Belépőjegy:

14 év felett 1500 Ft, kutyáknak: 500 Ft

A legjobb kutyás strandok Horvátországban

A legjobb kutyás strandok Horvátországban

1. Crikvenica – Podvorska strand

https://www.facebook.com/montysdogbeach/

Crikvenica gyönyörű városában találjuk a kutyák paradicsomát a Monty’s Dog Beach-et. A 170 méter hosszú, kavicsos partszakasz nemcsak a tenger hullámzásával jár kedvenceink kedvében, hanem külön kutyabárral várja a pancsolás közben megéhezett ebeket.

Kutyasör, kutyapizza, kutyafagyi, csak néhány a különleges falatokból, amik csak a négylábúakra várnak. A strand fejlett infrastruktúrája, napozóágyak és az édesvizű kutyafürdető gondoskodik a kényelmes ott-tartózkodásról.

2. Opatija – Beach Punta Kolova

Abbázia az Adriai-tenger gyöngyszeme mesés nyaralóhely kutyák és emberek számára egyaránt. A gyönyörű Punta Kolova strand könnyen megközelíthető a Lungomare sétány mentén.

A környéken több kutyabarát szálláshelyet is találunk, hogy minden nap élvezhessük a tengerpartot. A sziklás és kavicsos öbölben táblával jelzik a kutyafürdetésre alkalmas partszakaszt.

3. Rovinj

Isztria ékszerdobozában legalább 9 olyan tengerparti helyről tudunk, ahol megengedett a fürdőzés négylábú barátaink számára. Érdemes mindegyiket felkeresni, miközben a városban bóklásztok, kirándultok.

A Borik strandot a városi kórház északi részén találjátok, a félszigeten a Zlatni Rt strandon és a Golden Cape Forest Parkban is van kijelölt hely, továbbá a Škaraba strandon az öböl nyugati részén, a Kuvi-öbölben, a várostól északra a Kastelan strandon, délre pedig a Veštar strandon, csak hogy néhányat említsünk.

Kedvencünk mégis a Polari kemping, ahol minden adott ahhoz, hogy az egész család jól érezze magát. A kemping állatbarát és saját kutyastranddal is rendelkezik, így egyáltalán nem zavarjátok a fröcsköléssel a pihenésre vágyó szállóvendégeket.

A kutyákra vonatkozó utazási szabályozás szerint Horvátországba csak útlevéllel és állategészségügyi bizonyítvánnyal léphetnek be az ebek. A veszettség elleni oltás és a microchip megléte természetesen dalmáciában is kötelező.

Ausztria legjobb kutyás strandjai

Ausztria legjobb kutyás strandjai
Hallstatt-tó

1. Hallstatt-tó

Ausztriában többnyire tiltják a természetes vizekben történő kutyaúsztatást, de azért akadnak kivételek. Észak-Ausztriában a Dachsteini-hegyek lábánál fekvő Hallstatt-tóban például nyugodtan megmártózhatsz a kutyáddal. A tó mellett kutyák és emberek számára kialakított illemhely is található.

2. Anschee-tó

Tirolba látogatva a tiroli tengerként emlegetett Anschee-tó nyújt szabad fürdési lehetőséget kedvenceinknek a tó egyes szakaszain, melyeket táblával jelölnek.

Mindkét tó szabadon és ingyenesen látogatható az év minden napján.

A legjobb kutyás strandok Szlovákiában

Szlovákia Pozsony

1. Szenc – Slnečné jazerá

Pozsonytól nem messze található Szenc városában az 5 tóból álló rekreációs terület. Füves tópartját a nyári időszakban főleg családok látogatják.

A strand számos szabadidős tevékenységet kínál, ám a létesítményt kutyák nem látogathatják. Aggodalomra semmi ok, Reca településről megközelítve a kavicsos partra érve élvezhetitek a tó hűsítő vizét.

2. Pozsony – Zlaté piesky

Szlovákia fővárosától mintegy 7 kilométerre találjuk a szlovák aranypartot, mely nyüzsgő atmoszférájáról és kristálytiszta vizéről ismert.

A kétlábúaknak kialakított strandon nem, de a tó árnyas és nyugodt túloldalán lehetőség van a kutya úsztatására.

Olaszország legjobb kutyás strandja

Lignano Sabbiardo kutyás strand
Lignano Sabbiardo

1. Doggy Beach

https://www.doggybeachlignano.com/en/

Lignano Sabbiardo területén található Olaszország legfelszereltebb kutyastrandja, ahová Budapestről röpke 7 óra autózással oda is érhetünk.

A zárt partszakaszon teljes biztonságban pancsolhatunk a kedvenceinkkel. A látogatók kényelméről napernyők, strandágyak, kutyafekhelyek, mosdó és illemhelyiségek gondoskodnak. A négylábúakat a tenger hullámzásai mellett az agility pálya foglalhatja le, a gyerekek pedig a játszótéren élvezhetik a nyaralás vidám pillanatait.

Természetesen állatorvosi szolgáltatás, büfék és üzletek is segítik a gondtalan nyaralás megteremtését. A kutyastrandot útlevéllel, állategészségügyi bizonyítvánnyal és oltásokkal rendelkező ebek vehetik igénybe, de a kutyabiztosítás is kötelező.

Különös szabály, hogy a kutyákat legalább két óránként ki kell vinnünk a tengerpartról sétálni.

Minden kutya beléphet a kutyastrandokra?

A kutyastrandok sok szeretettel és többségük kellő infrastruktúrával és kényelmi szolgáltatásokkal várják a kedvenceket és a gazdáikat, ám a strandok használata mindig szabályokhoz kötött.

A fürdőhelyekre csak kötelező oltásokkal rendelkező, féreghajtott kutyák látogathatnak, ezért ne felejtsd otthon a kutya oltási könyvét, amivel igazolhatod az oltások meglétét. Külföldi nyaralás esetén szükséged lesz a kutya érvényes útlevelére is, amiről gondoskodnod kell az utazás előtt.

A strandokon a jól szocializált és agresszióra nem hajlamos kutyákat látják szívesen, de természetesen akadnak magánstrandok is, amiket néhány órára kibérelhetsz, ha nagyobb biztonságban szeretnéd tudni a kutyádat.

A legtöbb strandon nem kötelező a póráz használata, ám javasoljuk, hogy legyen nálad mégis, hogy szükség esetén, kontrollálni tudd a kutyát, ha esetleg a pancsolás hevében nem hallgatna a parancsokra. Fontos, hogy a kutyád ne zavarjon másokat a fürdőzés vagy napozás közben, ezért fokozottan figyelj a viselkedésére.

A fürdetőhelyek tisztaságának megőrzése érdekében vigyél magaddal kutyapiszok zacskót, és mindig szedd össze az eb ürülékét, hogy mások is gondtalanul élvezhessék a vízpart előnyeit.

May 25, 2022

További érdekességek

Hírlevél

A hírlevélre való feliratkozással elfogadom az Adatvédelmi szabályzatot.