Kutyatartás

Kutyaápolás
August 5, 2022
Kutya körömvágás [Útmutató a biztonságos körömvágáshoz]
Kutyaápolás
July 29, 2022
Kutyafürdetés A-Z-ig | Tippek egy kutyakozmetikustól
Kutyaápolás
July 24, 2022
Hogyan kell kinyomni a kutya bűzmirigyét? [Otthon+gyorsan]

A kutyáknak van két darab, úgynevezett bűzmirigye, amelyekkel – normál esetben – nincs dolgod, mint gazdi. Viszont abban az esetben, ha elzáródik, vagy begyullad, nem árt tudni hogyan kell kinyomni a kutya bűzmirigyét.

Kutyaápolás
July 23, 2022
Miért büdös a kutya szőre? [Így szüntesd meg kutyaszagot]

Kutyásként meglehet, hogy Te is szembesültél már azzal, hogy négylábú cimborád szőre bizony kellemetlenül bűzlött. Természetes, hogy egy kutyának van némi szaga. De vajon mi ennek az oka, miért büdös a kutya szőre?

Kutyaápolás
July 2, 2022
Hogyan legyen illatos a kutya a két fürdetés között?

Biztos vagyok benne, hogy kutyásként Te is odafigyelsz arra, hogy kedvenced mindig ápolt és tiszta legyen. Talán elgondolkoztál azon, hogy van-e valamilyen trükkje annak, hogyan legyen illatos a kutya a két fürdetés között is.

Kutyaápolás
June 9, 2022
Mit csináljak, hogy ne hulljon (annyira) a kutya szőre?

Kutyás körökben gyakran felmerül az a kérdés, hogy mit csináljunk, hogy ne hulljon a kutya szőre!? Azt mondják, nem is kutyás az ember, amíg a mosógépből a frissen mosott ruhákat nem szőrösebben szedi ki, mint ahogyan berakta azokat.

Kutyaápolás
May 3, 2022
Miért büdös a kutya szája? | A rossz szájszag kezelése

Valljuk be – kevés olyan kellemetlen szag van a világon, mint amikor büdös a kutya szája. Meglehet, hogy Te is találkoztál már ezzel a problémával és biztosra veszem, hogy ilyenkor nem annyira örültél kis kedvenced lelkes puszijainak.

Kutyaápolás
April 12, 2022
Miért büdös a kutya füle? | Fültisztítás lépésről lépésre

Kutyatartóként bizonyára Te is tudod, hogy kedvenced néha büdi tud lenni – mondjuk egy számára kellemes sárdagonya után. Természetes, hogy a kutyáknak nincs éppen mindig rózsaillatuk, de semmiképpen nem mondható büdösnek egy egészséges eb. Nincs ez másként a kutya fülével sem – ha büdös, akkor az mindig valamilyen problémára utal.

Kutyaápolás
March 26, 2022
Mennyi borravalót illik adni a kutyakozmetikusnak?

A rendszeres ápolás nem csak a kutya tisztántartását jelenti, hanem része az általános egészségmegőrzésnek is. Legyen szó akár az összegubancolódott szőr kibontásáról, a problémás bőr ápolásáról, vagy a körmök egészséges hosszúságúra vágásáról.

Kutyaápolás
March 10, 2022
Mikor kell először megnyírni a Yorki kölyökkutyát?

A Yorkik esetében még inkább kiemelten fontos a szőrzetük ápolása, hiszen az kifejezetten kényes. Ehhez pedig hozzá tartozik annak megnyírása.

Kutyaápolás

Úgy gondolod, csak neked van szükséged olykor-olykor fodrászra, kozmetikára vagy manikűrre? Molly szerint, ha a kutyák beszélni tudnának, akkor valószínűleg elmondanák, mennyire jól esik nekik a kutyaápolás minden mozzanata. Egyrészt a gazdi figyelme fokozottan rájuk irányul, másrészt egy illatos fürdő után ők is frissebbnek érzik magukat.

A kutyaápolás kategóriában minden olyan témakört érintünk, amely a kiskedvenced higiéniájával szoros összefügésben van. Így találhatsz útmutatót arról, hogyan zajlik szakszerűen a kutya fürdetés, hogyan kezdj bele otthon a kutya köröm vágásába, mivel semlegesítsd kiskedvenced kellemetlen szájszagát, illetve milyen lépések vezetnek az ápolt, egészséges szőrhöz.

A rendszeres kutyaápolás, a köröm, a szőr és a fogak karbantartása hozzájárul kiskedvenced kedvezőbb életminőséghez és egy kiegyensúlyozott, boldog állapothoz. Ezért törődj kiskutyáddal minden nap és ne csak akkor legyen tűzoltás, amikor már a hulló szőrszálakat számolod! Minden kutyaápolással kapcsolatos kérdésre választ találsz a cikkeink között.

A kutyák egészségével kapcsolatos cikkek szakértő állatorvos jóváhagyásával készültek, így hiteles forrásból tájékozódhatsz.

Hírlevél

A hírlevélre való feliratkozással elfogadom az Adatvédelmi szabályzatot.