Kutyatartás

Kutyaápolás
March 5, 2022
Kinek hullik jobban a szőre: a kutyáknak vagy a macskáknak?
Kutyaápolás
July 2, 2022
Hogyan legyen illatos a kutya a két fürdetés között?
Kutyaápolás
May 3, 2022
Miért büdös a kutya szája? | A rossz szájszag kezelése

Valljuk be – kevés olyan kellemetlen szag van a világon, mint amikor büdös a kutya szája. Meglehet, hogy Te is találkoztál már ezzel a problémával és biztosra veszem, hogy ilyenkor nem annyira örültél kis kedvenced lelkes puszijainak.

Kutyaápolás
November 16, 2022
Hogyan mossuk meg a kutya fogát? Fogápolás A-Z-ig + tippek

Vajon a kutya fogmosás valami új őrület, vagy valóban szükség van rá? A felnőtt, 2-3 évnél idősebb kutyák nagyobb része szenved valamiféle fogakat és ínyt érintő betegségtől. Jellemzően a rossz lehelet, az elszíneződött, sérült fogak, a vérző íny és a fogkő hívja fel a gazdák figyelmét a bajra.

Kutyaápolás
June 9, 2022
Mit csináljak, hogy ne hulljon (annyira) a kutya szőre?

Kutyás körökben gyakran felmerül az a kérdés, hogy mit csináljunk, hogy ne hulljon a kutya szőre!? Azt mondják, nem is kutyás az ember, amíg a mosógépből a frissen mosott ruhákat nem szőrösebben szedi ki, mint ahogyan berakta azokat.

Kutyaápolás
November 12, 2022
Milyen szőrtípusa lehet a kutyának és hogyan ápoljuk azt?

A kutyák számos külső jellemvonás alapján megkülönböztethetők, melyek közül az egyik tulajdonság a szőrzetük. A kutyák szőrének jellemzői sokrétűek, akárcsak kedvenceink. A szőrük lehet hosszú, rövid, göndör, durva vagy éppen selymes tapintású.

Kutyaápolás
July 29, 2022
Kutyafürdetés A-Z-ig | Tippek egy kutyakozmetikustól

Valljuk be, a kutyafürdetés otthon igen embert próbáló tud lenni. Kutyásként mindannyian tudjuk – vagy legalábbis sejtjük – hogy négylábú cimboráink kihagynák az életükből a fürdetést, mint olyat. Persze akadnak kivételek, ezt aláírom – én is ismerek olyan ebet, aki totális ellentéte a kutyák többségének és imád fürdeni.

Kutyaápolás
August 5, 2022
Kutya körömvágás [Útmutató a biztonságos körömvágáshoz]

A körmök vágása és rendben tartása a kutya ápolásának szerves és elengedhetetlen része. Azonban a kutya körömvágás aggodalmat kelthet bennünk. Sokan félnek kedvencük körmeit otthon levágni, mert tartanak attól, hogy esetleg belevágnak a körömben található vénába és azzal vérzést és fájdalmat okoznak a kutyájuknak.

Kutyaápolás
July 24, 2022
Hogyan kell kinyomni a kutya bűzmirigyét? [Otthon+gyorsan]

A kutyáknak van két darab, úgynevezett bűzmirigye, amelyekkel – normál esetben – nincs dolgod, mint gazdi. Viszont abban az esetben, ha elzáródik, vagy begyullad, nem árt tudni hogyan kell kinyomni a kutya bűzmirigyét.

Kutyaápolás
July 23, 2022
Miért büdös a kutya szőre? [Így szüntesd meg kutyaszagot]

Kutyásként meglehet, hogy Te is szembesültél már azzal, hogy négylábú cimborád szőre bizony kellemetlenül bűzlött. Természetes, hogy egy kutyának van némi szaga. De vajon mi ennek az oka, miért büdös a kutya szőre?

Kutyaápolás

Úgy gondolod, csak neked van szükséged olykor-olykor fodrászra, kozmetikára vagy manikűrre? Molly szerint, ha a kutyák beszélni tudnának, akkor valószínűleg elmondanák, mennyire jól esik nekik a kutyaápolás minden mozzanata. Egyrészt a gazdi figyelme fokozottan rájuk irányul, másrészt egy illatos fürdő után ők is frissebbnek érzik magukat.

A kutyaápolás kategóriában minden olyan témakört érintünk, amely a kiskedvenced higiéniájával szoros összefügésben van. Így találhatsz útmutatót arról, hogyan zajlik szakszerűen a kutya fürdetés, hogyan kezdj bele otthon a kutya köröm vágásába, mivel semlegesítsd kiskedvenced kellemetlen szájszagát, illetve milyen lépések vezetnek az ápolt, egészséges szőrhöz.

A rendszeres kutyaápolás, a köröm, a szőr és a fogak karbantartása hozzájárul kiskedvenced kedvezőbb életminőséghez és egy kiegyensúlyozott, boldog állapothoz. Ezért törődj kiskutyáddal minden nap és ne csak akkor legyen tűzoltás, amikor már a hulló szőrszálakat számolod! Minden kutyaápolással kapcsolatos kérdésre választ találsz a cikkeink között.

A kutyák egészségével kapcsolatos cikkek szakértő állatorvos jóváhagyásával készültek, így hiteles forrásból tájékozódhatsz.

Hírlevél

A hírlevélre való feliratkozással elfogadom az Adatvédelmi szabályzatot.