Kutyatartás

Viselkedés
January 26, 2023
Miért szaglásszák a kutyák egymás fenekét?
Viselkedés
March 9, 2022
Hogyan mutatja ki a kutya a dominanciáját egy másik eben?
Viselkedés
March 8, 2022
A kutyám nagyon izgatott lesz ha vendégek jönnek, mit tegyek?

Ez minden kutyatartónál általános jelenség, amivel egyáltalán nem vagy egyedül. Ha a te kutyád is izgatott lesz ha vendégek jönnek hozzád, esetleg kissé ingerlékeny, akkor szeretnéd tudni miért csinálja és mit tehetsz ellene. Bár ez a viselkedés idegesítő lehet, van rá megoldás.

Viselkedés
March 29, 2022
Miért eszik a kutya füvet? | Fűevés okai és kezelése

Akinek már régóta van kutyája az tudja, aki pedig még csak most barátkozik a gondolattal, hogy jó lenne egy négylábú társ, az jobb, ha felkészül rá, hogy vannak fura szokásaik. A kutyák például elképesztően sok mindent képesek megenni, van, amit okkal, van, amit ok nélkül. Sok minden pedig akár káros is lehet az egészségükre. A […]

Viselkedés
March 4, 2022
Miért mutatják a kutyák a hasukat, ha bűnösek?

Bűnbánó szemek, majd egyből egy kis hasvillantás, és már tudjuk is, hogy valami rosszat tett a szőrős kedvencünk. Bár a pontos okát nem tudjuk ennek a viselkedésnek, az biztos, hogy imádnivaló látványt nyújtanak.

Viselkedés
March 4, 2022
9 ok miért pisilik le a kutyák más kutyák jelölését

Lehet, hogy te is észrevetted már, hogy a kutyák előszeretettel pisilnek rá más kutyák „pisi foltjára”, vagyis mondjuk egy megjelölt fára vagy más helyre.

Viselkedés
March 4, 2022
Miért ijednek meg a kutyák, amikor tüsszentünk?

Épp mindenki nyugodtan pihen, vagy teszi a dolgát, amikor sikerül egy nagyot tüsszentened, a kutyád pedig azonnal pánikba esik, vagy akár gyorsan el is menekül. Felmerülhet bennünk a kérdés, vajon miért reagál erre így a kedvencünk?

Viselkedés
November 5, 2022
11 dolog, amitől a legjobban pánikolnak a kutyák

A kutyák, akárcsak a többi élőlény, beleértve minket magunkat embereket is félnek bizonyos dolgoktól. Ezeknek a félelmeknek vagy fóbiáknak több kiváltó oka is lehet, ilyen a megfelelő szocializáció hiánya, vagy egy kellemetlen múltbeli tapasztalat, de a genetika is állhat a háttérben.

Viselkedés
March 29, 2022
Miért sír a kutya, ha elmegyünk otthonról? [Itt a megoldás!]

Neked is panaszkodtak már a szomszédok, hogy a kutyád egész nap sír és nyüszít, amikor senki sincs otthon? Lehet, hogy épp Te vagy a szomszéd, aki naphosszat hallgatja a panaszkodó szomszéd kutyát? Ideje elgondolkodnod azon, hogy mit lehetne tenni annak érdekében, hogy abbamaradjon a nyafogás.

Viselkedés
April 12, 2022
Miért követ a kutyám mindenhova? [Mit tehetsz ellene]

Kutyásként biztos vagyok abban, hogy Te is jártál már úgy – talán nem is egyszer -, hogy reggel, amikor félálomban kikeltél az ágyból, hogy elkészítsd az amúgy abszolút életbevágó kávédat, majdnem átestél hűséges cimborádon, aki már reggel szorosan a nyomodban volt.

Viselkedés

A kezdő gazdik sokszor értetlenül állnak kiskedvencük „furcsa” viselkedése fölött. Nem értik azokat az összefüggéseket, amelyek egy kutya számára teljesen relevánsak. (Molly nem is érti minek ez a rovat, hiszen minden egyes kutyatett teljesen egyértelműen helyénvaló).

Mivel nem tudod megkérdezni négylábú barátodat, hogy ugyan árulja már el, miért eszik füvet ragadozó létére vagy miért rágcsálja a kezedet, ezért hoztunk néhány tartalmas cikket a kutyák ösztöneiről, viselkedéséről. Ebben a kategóriában olyan viselkedési formákat vizsgálunk meg, amely a leggyakrabban fordul elő a kutyusok körében. Megtudhatod, hogy milyen formában mutatja ki kiskedvenced a szeretetét vagy milyen viselkedési mintákat produkál egy kan és egy szuka tüzelési időszak alatt.

A cikkekben részletesen taglaljuk, hogy mit miért tesznek a kutyák és ezzel kapcsolatban milyen ösztönök húzódnak meg a háttérben. A viselkedés megfigyelésével és dekódolásával sokkal közelebb kerülhettek egymáshoz kiskedvenceddel, mintha megtanulnál az ő nyelvén beszélni, így elkerülhető bizonyos viselkedési minta félreértése.

A cikkek okleveles kutyakiképző jóváhagyásával kerültek fel a honlapra, az aloldalon található tudásanyag évtizedes megfigyelések és kutatások alapján született meg.

Hírlevél

A hírlevélre való feliratkozással elfogadom az Adatvédelmi szabályzatot.