Kutyatartás

Viselkedés
August 11, 2022
Megérzik a kutyák a félelmet? (Itt a tudományos magyarázat)
Viselkedés
July 13, 2022
Mennyit alszik egy kutya? | A kutya alvásigénye
Viselkedés
July 3, 2022
Miért forog körbe a kutya? | Ősi ösztön vagy betegség?

Kevés olyan szívmelengető dolog van a világon, mint kutyusod örömtánca körülötted, amikor mondjuk hazaérsz a munkából, vagy arra készülsz, hogy levidd kedvencedet egy jó kis sétára, esetleg autós kalandozásra.

Viselkedés
June 30, 2022
Miért fél a kutya a dörgéstől? Így nyugtasd meg vihar alatt

Szívszorító lehet néznünk, hogy kutyánk a vihar előtt izgatottan kezd fel-alá járkálni, és gyakran az ágy alatt keres magának búvóhelyet. Vajon miért fél a kutya a dörgéstől és a vihartól? Milyen módszerekkel tudjuk megnyugtatni? Cikkünkből kiderül!

Viselkedés
June 26, 2022
Miért alszik sokat a kutya? | Mit tehetünk ellene?

Az emberekhez hasonlóan a kutyáknak is alvásra van szükségük ahhoz, hogy egészségesek maradjanak. De vajon miért alszik sokat a kutya, és hány óra alvásra van szükségük egy nap?

Viselkedés
June 22, 2022
Miért eszik a kutya kakit, és hogyan szoktassuk le róla?

Rutinos kutyatartóként biztos vagyok abban, hogy láttál már kutyát a wc-csészéből kortyolgatni, vagy esetleg a szemetesből snackelgetni. Ez mind semmi, ha azon kapod rajta, hogy épp az ürülékét próbálja elfogyasztani. Felmerül a kérdés, hogy miért eszik a kutya kakit, és mit tehetünk ellene?

Viselkedés
June 16, 2022
A kutya dominancia jelei a gazdi és környezete felé

A kutya dominancia jelei láthatóak négylábú társad viselkedésén? Úgy érzed ő irányít, és ez egy kicsit megrémít? Ha hirtelen azt sem tudod mihez kezdj, akkor olvass tovább!

Viselkedés
May 30, 2022
Miért alszik a kutya a lábnál? [10 meglepő magyarázat]

Biztosan megfigyelted már te is, hogy a kutyák imádnak az emberek lábánál feküdni. De miért alszik a kutya a lábnál? Mielőtt azt gondolnád, hogy a lábhoz rendeződés az engedelmességi kiképzés része, eláruljuk, hogy ez a viselkedés teljesen ösztönösen fakad a kutyákból.

Viselkedés
March 25, 2022
Mit csinál a kutya, ha szellemet lát?

Van, aki hisz a szellemekben és van, aki nem. Hogy kinek van igaza, nem hivatásunk eldönteni, ami viszont bizonyított tény, hogy a kutyák érzékei jóval kifinomultabbak, mint az embereké és olyan dolgokat is látnak, amit mi nem.

Viselkedés
March 25, 2022
Miért alszik velünk a kutya? | Megengedjük a közös alvást?

A legtöbb kutya imád a gazdái közelében tartózkodni, így ha teheti még az ágyba is bekéredzkedik. De miért akar velünk aludni a kutya? A viselkedés legfőbb oka visszavezethető az ősi falkaösztönökig, amikor a vadon élő ebek összebújva aludtak fajtársaikkal.

Viselkedés

A kezdő gazdik sokszor értetlenül állnak kiskedvencük „furcsa” viselkedése fölött. Nem értik azokat az összefüggéseket, amelyek egy kutya számára teljesen relevánsak. (Molly nem is érti minek ez a rovat, hiszen minden egyes kutyatett teljesen egyértelműen helyénvaló).

Mivel nem tudod megkérdezni négylábú barátodat, hogy ugyan árulja már el, miért eszik füvet ragadozó létére vagy miért rágcsálja a kezedet, ezért hoztunk néhány tartalmas cikket a kutyák ösztöneiről, viselkedéséről. Ebben a kategóriában olyan viselkedési formákat vizsgálunk meg, amely a leggyakrabban fordul elő a kutyusok körében. Megtudhatod, hogy milyen formában mutatja ki kiskedvenced a szeretetét vagy milyen viselkedési mintákat produkál egy kan és egy szuka tüzelési időszak alatt.

A cikkekben részletesen taglaljuk, hogy mit miért tesznek a kutyák és ezzel kapcsolatban milyen ösztönök húzódnak meg a háttérben. A viselkedés megfigyelésével és dekódolásával sokkal közelebb kerülhettek egymáshoz kiskedvenceddel, mintha megtanulnál az ő nyelvén beszélni, így elkerülhető bizonyos viselkedési minta félreértése.

A cikkek okleveles kutyakiképző jóváhagyásával kerültek fel a honlapra, az aloldalon található tudásanyag évtizedes megfigyelések és kutatások alapján született meg.

Hírlevél

A hírlevélre való feliratkozással elfogadom az Adatvédelmi szabályzatot.