DogX szerző

Lóránt Dénes

Lóránt Dénes vagyok, a DogX főszerkesztője nagy kutyabarát.
Már gyerekként éreztem, hogy jó lenne megosztani az életemet egy négylábú társsal, azonban a vágyamtól édesanyám és édesapám egy időre eltántorított néhány „lefegyverző” indokkal és kérdéssel.

„A lakásba nem való kutya, minden tiszta szőr lesz. Gondolom, nem te fogod feltakarítani!”

„Le fogod vinni sétálni? Akkor is, ha térdig érő hó lesz?”

„Szegény Cirmi már öreg, hogy fogja bírni a kis szíve egy kölyökkutya heves természetét?”

Ezek miatt a megkérdőjelezhetetlen indokok miatt kicsit később, már felnőttfejjel lett először kutyám. Molly 2021-ben került hozzám, akit egy csoda folytán az árokpartról sikerült megmenteni. A véres, összevert, csontsovány kutyus, aki napokig hevert testvérei tetemei mellett ma már egy boldog, barátságos, kiegyensúlyozott energiabomba lett.

Többek között Molly hánytatott sorsa miatt határoztam el néhány szakemberrel társammal, hogy megcsináljuk a DogX honlapot, ahol a kezdő, de felelősen gondolkodó jövőbeni és jelenlegi gazdik olyan hasznos információkat találnak, amelyek segítenek eligazodni a kutyák világában.

A DogX tartalmainak megosztásával bízom benne, hogy sokkal kevesebb hirtelen felindulásból elkövetett örökbefogadás történik majd és sikerül egy olyan generációt „felnevelnünk”, akik nem unnak rá négylábú társaikra, nem dobják őket Mollyhoz hasonlóan az árok szélére, hanem családtagként kezelik őket és felelősséget vállalnak az életükért.

A cikkek kutyás szagértője, vagyis szakértője Molly, a pumi keverék.

Jó, hogy velünk tartasz! Boldog kutyás napokat kívánok!

Lóránt Dénes

Lóránt Dénes legújabb publikációi

Hírlevél

A hírlevélre való feliratkozással elfogadom az Adatvédelmi szabályzatot.