Táplálkozás

Vitaminok
January 27, 2023
Milyen vitamin kell a kutyának? | Vitamin adagolási útmutató
Vitaminok
January 24, 2023
A kutya vitamin túladagolásának tünetei és következményei
Kutya etetése
May 21, 2022
A kutya csokit evett! [Mennyi csoki mérgező a kutyának?]

Mi az, amit az ember és a kutya is egyaránt szívesen enne, de a kutyákra akár halálos fenyegetés is lehet? A válasz sokak kedvenc édessége, a csokoládé. De hogyan lehetséges az, ha a kutya csokit evett, akár kedvencünk vesztét is okozhatja?

Kutya etetése
January 13, 2023
Miért nem szerencsés a kutyánkat maradékkal etetni?

Azt gondolom, senkinek nem ismeretlen a konyha asztalnál kunyeráló kutya. Mivel kedvencünk szinte végtelen mennyiséget tudna falni, természetesen a mi vacsoránkból is szívesen falatozna.

Vitaminok
January 8, 2023
Miben tér el a kutyák etetése télen? | A vitaminok előnyei

A téli hónapok hideg időjárása hatással van a kutyák szervezetére. A kutyavitaminok télen segíthetnek az ebeknek felvenni a harcot a megbetegedésekkel szemben. A vitaminok adásán felül fontos, hogy a kutya étrendjét is az évszak sajátosságaihoz igazítsuk.

Kutya etetése
January 6, 2023
Hogyan adjunk több rostot kutyánk étrendjébe?

A rostok fogyasztásának fontosságával mindenki tisztában van. Szervezetünk egészséges működéséhez elengedhetetlen a megfelelő rostbevitel. Mindez pedig nem csak saját, hanem kutyánk esetében is így van.

Kutyatáp
November 9, 2022
Hamu a kutyatápban | Mit keres nyershamu a kutyám eledelében?

Ismerjük a különböző mítoszokat a “feldúsított” állateledelekről, a hamu a kutyatápban pedig ezeknek a városi legendáknak esett áldozatul. Első olvasatra valóban bizarul hangozhat a nyershamu jelenléte a kutyatápban, de hidd el, nem a jól ismert szürke égéstermékkel akarják az eledelgyártók eladni termékeiket.

Kutya etetése
May 6, 2022
Mennyi fehérje kell a kutyának? [Útmutató A-Z-ig]

A kutyák a „mindenevők” csoportjába tartoznak és képesek túlélni növényi és állati eredetű táplálékon, amennyiben az kiegyensúlyozott. Ahhoz viszont, hogy megfelelőképpen működjön szervezetük, szükségük van állati eredetű fehérjékre is. De mennyi fehérje kell a kutyának?

Vitaminok
December 6, 2022
Szükséges a kutyáknak vitaminokat szedniük?

Felelős gazdiként fontos, hogy kedvencünk minden tápanyagot megkapjon, amire szüksége van. Itt felmerülhet bennünk az a kérdés, hogy indokolt-e a kutyáknak vitaminokat szedniük vagy sem.

Kutya etetése
August 15, 2022
Mit nem ehet a kutya? [50 tiltólistás étel]

Kutyatulajdonosként felelős vagy kutyád egészségéért. Nem árt tudni, hogy mit nem ehet a kutya, mivel számos élelmiszer – ami emberi fogyasztásra kifejezetten egészséges, igen káros lehet kedvencünk számára!

Táplálkozás

A kutyák imádják a hasukat, ezért az egyik legfontosabb téma (Molly szerint is) az egészséges táplálkozás. Ebben a kategóriában tévhiteket és berögződéseket döntünk meg. Irányt mutatunk a kutyák megfelelő táplálásához, legyen szó a helyes kutyatáp kiválasztásában vagy a kutyusoknak szánt vitaminok hatásairól.

Kitérünk többek között arra, hogy mikor lehet először szilárd ételt adni a kölyökkutyának, a különböző kutya életkorban milyen kutyatápot érdemes adni kiskedvencednek, hogyan függ össze az etetés a kutyus jó közérzetével, illetve a helyes táplálkozással miként előzhetőek meg bizonyos betegségek.

Választ kaphatsz még olyan kérdésekre, hogy mikor kell vitaminhoz nyúlnod, hogy megtámogasd kedvenced szervezetét, illetve melyek az egészséges „nasik” és a kutya szervezetére káros ételek.

A kutyák egészséges táplálkozásával kapcsolatos cikkeket szakértő állatorvos hagyta jóvá, így hiteles forrásból tájékozódhatsz.

Hírlevél

A hírlevélre való feliratkozással elfogadom az Adatvédelmi szabályzatot.