Táplálkozás

Kutya etetése
May 21, 2022
A kutya csokit evett! [Mennyi csoki mérgező a kutyának?]
Kutya etetése
January 13, 2023
Miért nem szerencsés a kutyánkat maradékkal etetni?
Kutya etetése
January 6, 2023
Hogyan adjunk több rostot kutyánk étrendjébe?

A rostok fogyasztásának fontosságával mindenki tisztában van. Szervezetünk egészséges működéséhez elengedhetetlen a megfelelő rostbevitel. Mindez pedig nem csak saját, hanem kutyánk esetében is így van.

Kutya etetése
May 6, 2022
Mennyi fehérje kell a kutyának? [Útmutató A-Z-ig]

A kutyák a „mindenevők” csoportjába tartoznak és képesek túlélni növényi és állati eredetű táplálékon, amennyiben az kiegyensúlyozott. Ahhoz viszont, hogy megfelelőképpen működjön szervezetük, szükségük van állati eredetű fehérjékre is. De mennyi fehérje kell a kutyának?

Kutya etetése
August 15, 2022
Mit nem ehet a kutya? [50 tiltólistás étel]

Kutyatulajdonosként felelős vagy kutyád egészségéért. Nem árt tudni, hogy mit nem ehet a kutya, mivel számos élelmiszer – ami emberi fogyasztásra kifejezetten egészséges, igen káros lehet kedvencünk számára!

Kutya etetése
July 28, 2022
A kutya etetése A-Z-ig | Útmutató a szakszerű tápláláshoz

A kutya etetése igencsak vitatott kérdés az állattartók és állatorvosok körében. Az állat gondozásának ugyanakkor nélkülözhetetlen eleme. Az étel helyes megválasztása nagyon fontos, hiszen befolyással lehet az ebek általános egészségügyi állapotára, fejlődésére, emésztésére vagy a bőrük és bundájuk állapotára.

Kutya etetése
November 4, 2022
Ehet tonhalat a hasnyálmirigy-gyulladásban szenvedő kutya?

A hasnyálmirigy a kutyáknál – akárcsak az embereknél – az egyik legfontosabb szerv, ami az emésztésért felel. A vércukorszint szabályozása mellett, irányítja a zsír- és fehérje sejtek lebomlását, így gyulladás esetén jogosan vetődik fel a kérdés, hogy mit ehet a kutya.

Kutya etetése
October 30, 2022
Csirkecsontot evett a kutya, mi a teendő? | 4 életmentő tipp

A kutya mindenevő és genetikailag évezredek óta kódolva van az állati hús és csontok elfogyasztására, így nem kell feltétlenül papért kiáltani, ha csontot evett a kedvencünk.

Kutya etetése
September 8, 2022
Mit ihat a kutya a vízen kívül? | 7 bátran adható folyadék

Minden kutyás tudja, hogy kedvence szó szerint bármit képes megenni vagy meginni. Felmerülhet bennünk a kérdés, hogy vízen kívül mit ihatnak a kutyák?

Kutya etetése
July 22, 2022
Mit és mennyit igyon a kutya? A kutya vízigénye A-Z-ig

Biztos minden kutyatartóban felmerült már az a kérdés, hogy mennyit igyon a kutya. Egyáltalán mit tehetünk akkor, ha kutyánk túl keveset vagy éppen túl sokat iszik? Tudj meg minden hasznos információt, amit a kutya folyadékbeviteléről tudni kell!

Kutya etetése

Bár Molly szerint bármi ehető, ami a gazdi asztaláról „véletlenül” lepottyan, mi azért ebben kategóriában pontosabb útmutatóval szeretnénk szolgálni a kutya helyes etetésével kapcsolatban.

Olyan témák kerülnek terítékre, mint mit és mekkora mennyiségben ehet meg kiskedvenced, mely életkorban érdemes néhány ételt beiktatni, vagy megvonni a kutyustól, illetve melyek az alapvetően emberi fogyasztásra szánt termékek, amelyek súlyos egészségügyi kockázatot jelentenek a kutyádra nézve.

A kutya etetése témakörben megvizsgáljuk milyen arányban szükséges a házikosztot és a teljes értékű tápot adagolni a kutyusnak és milyen veszélyekkel járhatnak bizonyos kertben is termesztett zöldségek és gyümölcsök jelenléte a kedvencedre nézve. Tájékozódhatsz, hogy mely ételektől alakulhat ki allergia már egészen kicsi korban és hogyan érdemes diétáztatni a túlsúlyos kutyát, vagy visszatáplálni a betegségben lefogyott kiskedvencedet. De találsz cikket a kutya etetés örök dilemmájáról is, hogy milyen és mennyi csontot szabad adni a kutyának.

A kutya etetése rovat cikkei szakértő állatorvos jóváhagyásával készültek, így hiteles forrásból tájékozódhatsz.

Hírlevél

A hírlevélre való feliratkozással elfogadom az Adatvédelmi szabályzatot.