Táplálkozás

Kutyatáp
November 9, 2022
Hamu a kutyatápban | Mit keres nyershamu a kutyám eledelében?
Kutyatáp
November 30, 2022
Milyen a jó kutyatáp? A minőségi eledel kiválasztása A-Z-ig
Kutyatáp
November 15, 2022
Kutyatáp váltás [gyomorpanasz mentesen] lépésről lépésre

A kutyatáp váltás minden eb életében előbb-utóbb időszerűvé válik. A megszokott tápról való átállás azonban közel sem olyan egyszerű, mint elsőre gondolnánk.

Kutyatáp
November 5, 2022
Egészséges lehet a kutya, ha csak nedves tápot adunk neki?

A kutya megfelelő táplálása az elsődleges és legfontosabb tényező minden kutyatartó számára, hiszen az étrend függvénye a kutya egészsége, és a megfelelő testsúly biztosítása.

Kutyatáp
April 22, 2022
Mit jelent a hipoallergén kutyatáp? | Mi okozhat allergiát?

Egyre több helyen lehet találkozni hipoallergén kutyatápokkal. Az ízlésesen becsomagolt eledelek csábítóan csalogatják a gazdikat, hogy a polcról a kosárba kerüljenek. De mit is jelent a hipoallergén kutyatáp? Ennek járunk most utána!

Kutyatáp
November 12, 2022
Vegán kutyatáp | Egészséges vagy csak ügyes marketingfogás?

Napjainkban egyre többen térnek át a húsmentes étkezésre. A nagyvárosokban sorra nyílnak meg a vegetáriánus éttermek, legújabb trendként pedig a vegán kutyatáp is megjelent a piacon.

Kutyatáp
March 23, 2022
Száraz kutyatáp szavatossági ideje | Kibontva megromolhat?

Felelős kutyatartóként biztosan felmerült már benned is a kérdés – amikor pl. előkerült egy csipesszel lezárt tápos zacsi a szekrény mélyéről – hogy, vajon megromolhat-e a száraz kutyatáp? Biztonsággal adható a kutyának vagy inkább hanyagoljuk?

Kutyatáp
November 7, 2022
Kutyatáp keverése | Útmutató a vegyes étrend kialakításához

Az ideális kutyatáp megtalálása sokszor nem egyszerű feladat, főként, ha két különböző táppal is etetni szeretnénk kedvencünket. A kutyatáp keverése ugyanakkor rengeteg előnnyel jár, hiszen változatos formában, különféle ízekben és tápanyagokban részesülhet általuk az eb.

Kutyatáp
October 25, 2022
Jó tudni! Káros-e a mesterségesen színezett állateledel?

Jogosan vetődik fel a kérdés minden állattartóban, hogy egészséges-e az a kutya- vagy macskaeledel, amely mesterséges színezéket tartalmaz.

Kutyatáp

Külön iparág épült a kutyák etetésére. A boltok tömve vannak a különböző típusú és minőségű kutyatápokkal. Nem csoda, ha olykor beleszédülsz a választékba. Ráadásul egyáltalán nem segít az sem, hogy a hipoallergén eledelek mellett számos gyengébb minőségű kutyatáp színes csomagolása is hívogat a polcokon. Molly szerint minden kutya megérdemli, hogy minőségi, ugyanakkor ízletes falatok kerüljenek a tálakba, hiszen, ha az emberek is kényesek az eléjük rakott kosztra, akkor a kutyák miért ne lehetnének azok.

A minőségi kutyatáp megválasztása éppolyan fontos része a kiegyensúlyozott kutya életnek, mint a mozgás és a törődés, hiszen számtalan olyan rossz minőségű kutyatáp található a piacon, amelyek egyenesen károsak a kutya egészségére nézve, ráadásul egyes allergiák és betegségek kialakulásában is szerepet játszhatnak.

Ebben a kategóriában olyan témákra térünk ki, mint miből ismered fel az egészségtámogató eledeleket és miért érdemes a kétes minőségű ételek helyett hipoallergén kutyatápokat választanod, valamint melyik kutyafajtának melyik kutyatápot érdemes adni kölyök, illetve felnőtt korban. A hosszú és egészséges kutyaélet titka a megfelelő táplálásban és a minőségi kutyatápokban rejlik.

A kutyatápokkal kapcsolatos cikkeket szakértő állatorvos jóváhagyásával készültek, így hiteles forrásból tájékozódhatsz.

Hírlevél

A hírlevélre való feliratkozással elfogadom az Adatvédelmi szabályzatot.