Ételallergiában szenvedő kutyáknak adható N&D kutyatáp?

Ételallergiában szenvedő kutyáknak adható N&D kutyatáp

Az N&D kutyatápok tökéletes minőséget kínálnak, ráadásul számos speciális problémára is megoldást nyújtanak. Akárcsak mi, a kedvenceink is küzdhetnek különféle problémákkal, van olyan kutyus, amelyik glutén érzékeny, van olyan amelyiknek diéta javasolt és olyan is, amelyik valamilyen ételallergiával küzd.

Érdemes tájékozódni arról, hogy milyen előnyei vannak az N&D kutyatápnak. Számtalan pozitív tulajdonságával a márka kivívta a kutyák és gazdáik elismerését.

Mindenesetre ezen jó tulajdonságok közé tartozik az is, hogy speciális esetekre is tud megoldást kínálni a tápjaival, így például azoknak a kutyusoknak is, melyek ételallergiában szenvednek.

Mi is valójában az ételallergia?

Az allergiát civilizációs betegségnek is nevezik, az embereknél rohamosan nő azoknak a száma akik valamire allergiások és sajnos a kutyáknál is egyre több esetet regisztrálnak.

Az eleségallergia valójában nem más, mint az immunrendszer túlzott reakciója olyan anyagokra, amelyekkel amúgy semmi probléma nem lenne. Bármikor kialakulhat, az ok lehet genetikai hajlam vagy éppen a stressz is, ne felejtsük el, a kutyák idegrendszerét is le lehet terhelni.

Bizonyos élelmiszerek gyakrabban váltanak ki allergiás tüneteket, mint mások. Ilyen lehet a tojás, a csirke, a marha vagy a bárány. Ezzel szemben például a vaddisznó, a hal vagy a kacsa jóval ritkább esetben vált ki allergiás reakciókat.

Táp, ami becsapja az immunrendszert

A hipoallergén kutyatápok valójában azt csinálják, hogy átverik az immunrendszert, hogy az ne reagálja túl a dolgokat.

Egyik fajtájában hidrolizált fehérje található, ez annyit tesz, hogy egy speciális kémiai eljárással olyan picire bontják a fehérjét, hogy azt nem ismeri fel az immunrendszer és így nem reagál rá túlzottan, egész pontosan: sehogy.

Másik fajtája a hipoallergén tápoknak azok, melyek monofehérjét és szénhidrátot tartalmaznak. Nagyon leegyszerűsítve ez olyan páros, amivel a kutya korábban még biztosan nem találkozott, így az immunrendszere sem fog rá agresszíven reagálni.

Ilyen lehet például a bárányos-rizses vagy a halas-krumplis kombinácó. Hátránya az előző hipoallergén eledellel szemben, hogy bizonyos idő után a kutya erre is kiválthat allergiás reakciókat. Előnye, hogy kedvezőbb az ára.

A legjobb tipp: Vet Life UltraHypo

A Farmina által gyártott legjobb hipoallergén kutyatáp a Vet Life UltraHypo. Ez a teljes értékű diétás eledel maximálisan képes csökkenteni a kutyusok intoleranciáját.

Csak hidrolizát fehérje található benne, így nem válthat ki allergiás reakciókat. Legfőbb összetevői a rizskeményítő, a hidrolizált hal, és a heringolaj, de emellett még több antiallergén összetevőt is tartalmaznak.

Az olasz gyártó ebben az esetben is mindenre gondolt, így a Vet Life UltraHypo kutyatápban található továbbá az egészséget támogató taurin és számos vitamin is, mint például az A, B12, D3, vagy az E vitamin.  A táp visszatérő hasmenés kezelésére is kiválóan alkalmas!

2023. August 11.

További érdekességek

Hírlevél

    A hírlevélre való feliratkozással elfogadom az Adatvédelmi szabályzatot.