Milyen eljárással és hogyan készülnek az N&D kutyatápok?

Milyen eljárással és hogyan készülnek az N&D kutyatápok

Az N&D kutyatápok mára meghódították az egész világot és nem csak a kutyusok, de a gazdik kedvencei is, ami sok mindennek köszönhető. A sikert mindig a vásárlói elégedettség méri, ehhez azonban rengeteget kell tennie a gyártónak.

A Farmina sem időt, sem pénzt, sem tudást nem spórolt azon, hogy a legjobb legyen, a kitartó munkának pedig meg is lett az eredménye.

Az N&D kutyatápok nem tartoznak a legolcsóbb állateledelek közé, mivel a kiváló minőség eléréséhez befektetésre is szükség van. Ha úgy tetszik jóval költségesebb a gyártási folyamat, mint sok más konkurens vállalat esetében, mindezt azért, hogy sikerüljön elérni a termékek kifogástalan minőségét.

Fókuszban az egészség

Az N&D száraz és nedves tápjai színhúsból készülnek vagyis nélkülözik az olyan származékanyagokat, mint a csont, a bőr, a csőr vagy éppen a toll. Sőt, már magánál az alapanyagok beszerzésnél megkezdődik a minőségre való odafigyelés.

A Farmina nem véletlenül teszi ezt, hiszen tisztában vannak vele, hogy csak kiváló alapanyagokból lehet nagyszerűt alkotni. Az N&D kutyatápok tartalmaznak probiotikumokat is, amelyek elősegítik az egészséges bélflóra kialakulását. A probiotikum akárcsak az embereknél, az állatoknál is támogatja az emésztési rendszer megfelelő működését, valamint a normális anyagcsere-folyamatokat.

A kutya és macskaeledelek talán legfontosabb összetevője a pazar minőségű fehérje, ezért a Farmina gondosan válogatja ki a feldolgozni kívánt termékeket. A húsok beszerzése nem egy nagy üzemből történik, hanem több kisvállalkozáson keresztül érkezik.

Több európai uniós országból is szállítanak be, ha nem teljesen elégedettek az olasz minőséggel. A tojás és a hering például Norvégiából érkezik az N&D kutyatápokba. A fehérjeforrás 92-97 százaléka színhús, ami egyedülállóvá teszi a márkát a piacon.

Ha megvan az alapanyag, akkor jöhet a gyártás

Ha megvan az alapanyag, akkor jöhet a gyártás.

Ha megtörtént az alapanyagok beszerzése, akkor kezdődik a tényleges gyártási folyamat. A Farmina a legmodernebb gépekkel és technológiával dolgozik, úgynevezett Twin-Screw extrudálási eljárást alkalmaznak.

Ezt a rendszert leginkább az embereknek szánt élelmiszer gyártás során használják, mivel az egycsavaros technológiával szemben 20-25%-kal nő az összetevők emészthetősége, illetőleg a keményítő is jobban kocsonyásodik. A vákumbevonó rendszer szintén hozzájárul a kiváló minőséghez, hiszen ennek köszönhető, hogy a zsírok és a vitaminok is megőrzik legideálisabb állapotukat.

A Farmina a csomagolásra is nagy hangsúlyt fektet. A legmodernebb nitrogéngáz alapú technológiát alkalmazzák. Az eljárás során az oxigén úgy távozik, hogy nem kerül sor a zsírok oxidációjára és az avasodásra. A professzionális megoldással érhető el, hogy semmiféle mesterséges tartósítószert nem kell használni azért, hogy a táplálék hosszú időn keresztül is eltárolható legyen otthon.

A Farmina minőségellenőrzési rendszere a gyártás minden pillanatát felügyeli, hogy a felhasználók tápanyagminőség és frissesség tekintetében is a legjobbat kapják. Az ellenőrzési folyamat a beszállításnál veszi kezdetét és egészen a kész termék szigorú elbírálásáig tart.

A belső laboratórium mellett független laboratóriumok is részt vesznek az ellenőrzési folyamatban, hogy a termékek előállítása során a legapróbb hiba se fordulhasson elő.

Az áldozatos munka eredménye

A befektetett tudás és munka eredménye a kiváló minőség, amely a N&D kutyatápok minden összetevője esetében érvényesül. A fehérje mellett nagyon fontos összetevő és fő energiaforrás a zsír.

A gyártó akárcsak a fehérjére erre is nagy hangsúlyt fektet. A húsokból származó zsír valamint a halakból és növényekből származó olaj mind kiváló minőségű.

Az N&D arra is odafigyel, hogy termékeiben megfelelő mennyiségben legyenek jelen az omega-3 és az omega-6 zsírsavak, melyek köztudottan támogatja a szív működését, valamint hozzájárulnak a bőr és a szőrzet egészségéhez.

Szénhidrát és rost

Kutyatáp tálban. Szénhidrát és rost fontos a kutya táplálásánál.

A szénhidrátok fontos és kényes összetevői az állateledeleknek. Ez a gyorsan elérhető legfőbb energiaforrás, ugyanakkor, ha rossz minőségű, az árthat a kutya emésztésének és egyéb problémákat okozhat.

Hogy ez ne fordulhasson elő, a Farmina csak a legjobb és legkönnyebben emészthető szénhidrát forrásokat használja, mint az első osztályú rizs és quinoa (kinoa). Itt is érvényesül az OGM mentesség, vagyis genetikailag módosított alapanyagokat nem használnak. A Twin-Screw extrudálási eljárás pedig szintén a könnyű emészthetőség égisze alatt történik.

A megfelelő mennyiségű és minőségű rosttartalom szintén elengedhetetlen az állateledeleknél. Ebben a tekintetben a Farmina termékek legfontosabb összetevője a könnyen emészthető répapép, amely támogatja a bélflóra megfelelő működését is.

A bélrendszer normális állapotát természetes fruktooligoszacharidokkal és mannanoligodacharidokkal is segíti a gyártó. A Farmina külön figyel a székrekedéssel küzdő, vagy a hízásra hajlamos kutyákra. Számukra speciális rostokat tartalmazó tápokat gyárt, hogy ezzel is hozzájáruljon a kutyusok egészségéhez.

Az ideális mennyiségű vitamin és ásványi anyag tartalom sem hiányozhat az N&D kutya és macskaeledelekből. Az alkalmazott gyártási technológiáknak köszönhetően nem roncsolódnak az alapanyagokban lévő vitaminok és ásványi anyagok. Emellett a Farmina makro-ásványi anyagok és oligoelemek hozzáadásával biztosítja az ideális mennyiségű vitamintartalmat.

De ugyanez igaz a taurinra, az L-karnitinra, a lizinre és minden olyan természetes összetevőre, amely az állatok egészségét szolgálja.

Összegzés

Az N&D kutyatápok hosszú és gondos munka eredményei, melyek a legújabb technológiákkal készülnek. A kifogástalan minőség biztosítása már a gyártáshoz szükséges alapanyagok beszerzésénél megkezdődik. A Farmina már itt is csak a legjobb minőséggel dolgozik.

A gyártási folyamat során nem rongálódnak az élelmiszerek, hanem megőrzik esszenciális tartalmukat. A végeredmény pedig a vitaminokban gazdag, kiváló minőségű fehérjéből, zsírokból és szénhidrátból álló kutya- és macskaeledel.

2023. August 11.

További érdekességek

Hírlevél

    A hírlevélre való feliratkozással elfogadom az Adatvédelmi szabályzatot.