Milyen előnyei vannak az N&D kutyatápnak kedvencünk számára?

Milyen előnyei vannak az N&D kutyatápnak

Utoljára frissítve: 2023. August. 11

Az N&D kutyatápok a természet és a tudomány tökéletes találkozásából születtek meg. Natural & Delicious – hangzik a gyártó rövid szlogenje, azaz természetes és finom. Ez mindenképpen igaz, de azért többről is szó van itt. Ha górcső alá vesszük az N&D kutyatápokat és szeretnénk megtudni az előnyeit, akkor kiderül, hogy minden összetevőjükben páratlanok.

Az N&D kutyatáp jellegzetességei és előnyei

Természetes

Amennyiben az N&D kutyatápok előnyeiről beszélünk, mindenekelőtt a szlogennel illik kezdeni, ha a gyártó ezt a két szót véste a lobogójára.

Természetes alatt sok mindent érthetünk, ebben az esetben azt, hogy számos másik gyártótól eltérően a Farmina semmiféle mesterséges adalékot nem használ a kutya- és macskaeledelek előállítása során. Vagyis nincsen bennük színezék valamint ízfokozó, és mesterséges tartósítószert sem alkalmaznak.

A természetességbe vetett hit olyannyira érvényesül az N&D termékek esetében, hogy még génmódosított élelmiszereket sem használnak, holott azt ma már az embereknek szánt élelmiszerek gyártása során is használják. Mennyire jó minőségű az N&D kutyatáp? –  ha erre a kérdésre kell válaszolni csak azt mondhatjuk, hogy teljes mértékben, hiszen folyamatosan a legújabb tudományos eredményeken alapuló kutyatáp előállításán dolgoznak.

Finom

A cégér második szava, hogy finom. Itt azt kell hangsúlyozni, hogy ezek a kutyatápok valóban ízfokozók nélkül hódítják meg a kedvenceink ízlelőbimbóit. Ez pedig a kiváló minőségű alapanyagoknak köszönhetőek illetőleg a gyártásnak.

A modern technológiák alkalmazásával ugyanis a tápokban található összetevők megőrzik az eredeti ízvilágukat is, amire minden állatnak szüksége van. A Farmina emellett nagyon is figyel arra, hogy igazi ízcsodákat alkosson, éppen ezért használ olyan összetevőket, mint a gránátalma, sütőtök, a kurkuma vagy a kókusz, melyek egyébként egészség szempontjából is fontosak. Nézzük milyen további előnyei vannak még az N&D kutyatápoknak.

Kiváló minőségű fehérje

A fehérje a kutya és macskaeledelek talán legfontosabb összetevője, nem mindegy azonban, hogy honnan és miből származik.

Érdemes tudni, hogy a macskák teljesen húsevő állatok és bár a kutyák mindenevők, azért a mai ebek őseinek a táplálékforrását 92 százalékban a hús tette ki. Ezért nagyon fontos a jó minőségű fehérje az állatok számára.

Az N&D száraz és nedves tápjai éppen ezért színhúsból készülnek, nem tartalmaznak olyan származékanyagokat, mint a csont, a bőr, a csőr vagy a toll. A Farmina tápjai átlagosan 30%-os nyersfehérje tartalommal és 18%-os zsírtartalommal rendelkeznek, de vannak ennél több állati fehérjét tartalmazó készítmények is.

A gyártó az alapanyagokra is odafigyel és gondos válogatás után dönti el, hogy honnan szerzi be az alap összetevőket. A csirke és a tojás rendszerint olasz kistermelőktől származik, a halak azonban gyakran Norvégiából és Dániából, a vaddisznó és a bárány pedig Toszkána és Umbria vidékéről, mivel a Farmina szerint itt érhető el a legkiválóbb minőség.

Mindenképpen fontos és hangsúlyozni kell, hogy nem egy helyről szerzik be az összetevőket, hanem válogatnak.

Kézen fogva a tudománnyal

A Farmina köztudottan alkalmazza a tudomány legújabb vívmányait és egész gondolkodását meghatározzák a különféle innovációk. A kutyaeledek gyártása során új módszereket alkalmaznak. A Nápolyi Federico II. Egyetemmel együttműködve folyamatosan vizsgálják, hogyan lehet a legjobbat nyújtani a kutyák számára. Ezért kerülhetnek a kutyatápokba, olyan elsőre talán különlegesnek tűnő dolgok, mint a kurkuma, az aloe vera, a zöld tea vagy a körömvirág.

Ezek természetes kiegészítőként mind a kutyák egészségét szolgálják. Az eledelekben a vitalitás jegyében továbbá keláttartalmú ásványokat és prebiotikumokat is találunk.

A tudományos szemléletnek köszönhető a legmodernebb Twin-Screw gyártási technológia is, ami a legjobb minőségű alapanyagokból a legjobbat hozza ki.

Könnyen emészthető növények

A szénhidrát miatt a legtöbb kutyaeledel tartalmaz növényeket is, általában azonban nehezen emészthető gabonaféléket. A búza, kukorica és a rozs felhasználása kétségkívül költséghatékony, ugyanakkor nagyban leterhelheti az állat emésztőrendszerét. A kukorica kifejezetten káros a kutya egészségére.

Ezzel szemben a Farmina csak könnyen emészthető hozzávalókkal dolgozik, mint például a rizs vagy a tönköly.

A megfelelő mennyiségű rosttartalom miatt pedig a legtöbb esetben répapép kerül a tápokba, aminek szintén az a funkciója, hogy pozitívan befolyásolja az állat emésztését és bélflóráját. Természetesen mindezt úgy, hogy az állat energiaszükségletét is kielégítse.

Nincsen szükség táplálékkiegészítőkre

A Twin-Screw extrudálási technológiának köszönhetően a gyártás során nem roncsolódnak az alapanyagokban lévő vitaminok, ahogy az ásványi anyagok sem, de érvényes ez a különféle enzimekre, aminosavakra is.

Magyarul fogalmazva az N&D kutyatápokban lévő alkotóelemek megőrzik a természetes állapotukat. Ennek köszönhetően, normális esetben, a kutyaeledel fogyasztása mellett az állatnak nem lesz szüksége semmilyen táplálékkiegészítőre, hogy egészséges maradjon. Természetesen ehhez hozzájárulnak a gondosan összeválogatott összetevők is.

Minden kutya megtalálja a magáét

A hagyományos kutyatápok mellett a Farmina olyan állateledeleket is gyárt, melyek a speciális igényeket is kielégítik. Ennek jegyében külön kategóriát képviselnek például a diétás kutyatápok, az antiallergén eledelek vagy a gluténmentes tápok.

A kínálatban pedig olyan speciális tápokat is találunk, melyek például a székrekedéssel küzdő kutyusokat célozzák meg. A Farmina a gyakoribb egészségügyi problémákra is reagál a tápjaival, hogy minden kutya számára elérhető legyen a lehető legideálisabb táplálék.

Összegzés

Az N&D kutyatápoknak leginkább csak az előnyeiről lehet beszélni, köszönhetően annak, hogy a Farmina mindig is a legjobb minőségre törekedett. A legfontosabbak tulajdonságok közül mindenképpen ki kell emelni, hogy csak természetes összetevőkkel dolgozik a gyártó és nem használ semmilyen mesterséges anyagot a termékeihez.

A kiváló minőségű fehérje mellett szintén nagy előny a könnyű emészthetőség és hogy vitaminokban, egészséges nyomelemekben is gazdagok az eledelek. Végül szintén versenytény, hogy mindenféle fajta és igényű kutyusoknak készítenek tápokat.

2023. August 11.

További érdekességek

Hírlevél

    A hírlevélre való feliratkozással elfogadom az Adatvédelmi szabályzatot.