DogX szerző

Tornóczky Anita

Tornóczky Anita vagyok, exműsorvezető, és okleveles habilitációs kutyakiképző. Nem egy szokványos karrier út, de szerintem a munkásságom sem az. A kutyák iránti rajongásomat édesapámtól „örököltem” és bár kisgyerekként a szűk lakás miatt nem tehettük meg, hogy magunkhoz fogadjunk egy négylábú társat, a lovardába, ahova jártunk, megismerkedtem az első kutya barátommal, akivel szerelem lett első látásra.

Kezdetben, mint minden „rendes” polgári lány, lediplomáztam (azóta már négy is van), munkát vállaltam kommunikációs területen és műsorvezetőként építettem a karrieremet. Az állatvédelmet hobbi szinten űztem az elején, de akkor éreztem meg, hogy hivatássá kell formálnom, amikor az első, már-már halálukon lévő mentett kutyákat sikerült visszahozni az életbe és egy boldogabb jövőt biztosítani a számukra. Nem volt kérdés, hogy csatlakozom a 2011-ben alakult Országos Állatvédőrség Alapítványhoz, amelynek azóta ügyvezetőjévé váltam.

Felhagytam a televíziózással és részt vettem több terápiás kutyakiképzésen. A tanulással ilyen szempontból sosem hagytam fel, ugyanis annyira mélyen bele szerettem volna látni a kutyák lelki világába, hogy még Cesar Millannal, a világhíres kutyapszichológiával foglalkozó szakemberrel is felvettem a kapcsolatot, hogy nála tanulhassak. Azóta az állatmentés, a kutyákkal való foglalkozás a fő hivatásom, médiakapcsolataimat leginkább a felelős állattartás terjesztésére és a szaporítók, állatkínzók kiszorítására használom.

Az egy évtizedes, mentett kutyákkal átélt tapasztalataimat 2020-ban kiadott könyvemben, az Izé szerint a világ című szórakoztató művembe sűrítettem bele, ahol egy mentett eb szemszögéből mutatom be, hogy négylábú társainknak mit is jelent a „tökéletes” gazdi.

Jelenleg egy kutyapanziót működtetek, ahol nemcsak „pihenő” ebek várják vissza gazdáikat a nyaralásból. Olyan terápiás alkalmakat és tanácsadásokat biztosítok gazdiknak és kutyáiknak, ahol jobban megértik egymás viselkedését, kialakul egy egészséges hierarchia, valamint egy bensőségesebb, stabilabb kapcsolat jöhet létre. Emellett foglalkozom problémás viselkedésű kutyákkal, akik túlzott agressziót mutatnak a környezetük felé, illetve olyan felnőttekkel és gyerekekkel is, akik egy korábbi trauma kapcsán félnek a kutyáktól.

„Nincs megoldhatatlan nevelési feladat, ha van türelem, szabályok és következetesség. Ebben az esetben nincs olyan, hogy rossz kutya.”

Lehetőséged van neked is támogatnod az Országos Állatvédőrség Alapítványt az alábbi módokon:

  • Egyszeri vagy rendszeres adománnyal.
  • Adód 1%-ával. 
  • Várunk Téged is önkéntesként vagy ideiglenes befogadóként!

Az alapítványról bővebben itt tájékozódhatsz: https://orszagosallatvedorseg.hu/.

Jó, hogy velünk tartasz! Boldog kutyás napokat kívánok!

Tornóczky Anita - Kutyaszakértő

Tornóczky Anita legújabb publikációi

Hírlevél

A hírlevélre való feliratkozással elfogadom az Adatvédelmi szabályzatot.