Tudástár

Tudástár
November 12, 2022
Mit lát a kutya, ha tükörbe néz? | Felismeri saját magát?
Tudástár
March 17, 2022
Hány kutyát lehet tartani egy háztartásban? | 2023-as jogszabály
Tudástár
March 9, 2022
Vajon a kutyák túlélnék a vadont egyedül?

Bár őseiket tekintve egykori nagy túlélőkről beszélhetünk, napjainkra olyan szinten házasítva lettek, hogy jogosan merülhet fel a kérdés bennünk: vajon meddig bírnák a vadonban?

Tudástár
March 6, 2022
A kutyák tisztában vannak a magassággal? – Le mernek ugrani?

Ahányszor látjuk a kutyánkat egy magas lépcső, szikla vagy bármi hasonló dolog körül somfordálni, jogosan merül fel aggódó gondolataink között: egy kutya tisztában van a magasság fogalmával?!

Tudástár
March 23, 2022
Hány foga van a kutyának? | Érdekességek a kutya fogáról

Kifejezetten imádtam, amikor a kölyökkutyám rágcsálta a kezemet. Tudom, nem lett volna szabad engedni, hiszen a felnőtt korában nagyon nehéz volt leszoktatni róla.

Tudástár
November 16, 2022
Vajon felismerik a kutyák a fajtatársukat?

A kutyák meglehetősen változatosak, a teljes állatvilágon belül is előkelő helyet foglalnak el a körülbelül 400 fajtával, amit számon tartanak. Nem is beszélve a hibrid és a keverék kutyákról. Ráadásul a fajtán belül is több színváltozat és méret létezik. Jogosan vetődik hát fel a kérdés, hogy ebben a kavalkádban felismeri-e a kutya saját fajtatársát.

Tudástár
July 7, 2022
A legjobb kutyás filmek | Teljes filmek magyarul

A kutyás filmek kínálata végtelen, olyan sok producert ihlettett meg az ember legjobb barátja. A filmvászon legnépszerűbb és legjobb kutyás filmjeit szedtük most csokorba, amiket feltétlenül látnod kell.

Tudástár
November 10, 2022
Többet alszanak a kutyák télen?

Szoktuk mondani, hogy télen pihen a természet és mint a legtöbb régi mondásban, ebben is sok igazság van. Télre a fák többsége elhullajtja a leveleit, sok állat bevackolja magát, a medve téli álmot alszik és bizony a kutyák is vesztenek aktivitásukból és többet pihennek, mint a nyári időszakban, de ez így is van rendjén.

Tudástár
October 25, 2022
Rekorderek: Kutyák, melyek a leghosszabb ideig éltek

Általánosságban elmondható, hogy a kisebb testű kutyák tovább élnek, mint a nagyobbak, ebben a tekintetben a rekorder a Csivava, amelyik, akár 20 évig is velünk maradhat.

Tudástár
September 22, 2022
Kutya vagy macska? | 11 érv mely a kutyák mellett szól

Az örök kérdés: Melyik jobb háziállat a kutya vagy a macska? A macskák evolúciós tekintetben magányos vadászok, míg a kutya több, mint 20 000 éve társa az embernek jóban és rosszban. Mégis a kutya és a cica tartók régóta perlekednek, hogy melyik állattal is jobb együtt élni.

Tudástár

A tudástárban mindent megtalálsz, amit Molly szerint minden gazdinak és nem gazdinak illik tudni a kutyákról. Általános témákat boncolgatunk kutya anatómiáról, ebtörténelemről és hiedelmekről, amelyek négylábú barátainkkal kapcsolatosak.

Itt olyan kérdésekre kaphatsz hiteles választ, ami régóta foglalkoztat a kutyákkal kapcsolatban, de nem tudtál senkitől sem megkérdezni. Olyan érdekességekről találhatsz információt, mint hogyan látnak a kutyák, házikedvenced vajon ragadozó-e vagy inkább mindenevő, illetve melyek a legjobb kutyás könyvek, amit minden kutyatartónak el kell olvasnia.

A tudástár olyan plusz információkat tartalmaz, amelyek megismerésével jobban megérted kedvencedet. Ha szeretnél elmélyülni a kutyák izgalmas, színes világába, akkor a tudástár cikkei a kedvenc olvasmányod lesz!

Hírlevél

A hírlevélre való feliratkozással elfogadom az Adatvédelmi szabályzatot.