Tudástár

Tudástár
September 22, 2022
Kutya vagy macska? | 11 érv mely a kutyák mellett szól
Tudástár
September 6, 2022
100 tény a kutyákról, mely bizonyítja mennyire különlegesek
Tudástár
September 6, 2022
Hogyan kommunikálnak a kutyák egymással? [És az emberekkel]

Bizonyára mindnyájan gondoltunk már arra, hogyan kommunikálnak a kutyák egymással és milyen jó lenne megérteni négylábú kedvencünk “nyelvét”. Vajon az új kutya a parkban barátsággal fordul a mi kutyusunk felé, vagy fenyegetően indul meg irányába?

Tudástár
July 17, 2022
21 jel, hogy kit tekint a kutya a gazdájának

Biztos elgondolkoztál már azon, hogy vajon kit tekint a kutya a gazdájának. A szeretet és gondoskodás elengedhetetlen ismérve a jó gazdának, de engedelmes és hűséges csak akkor lesz az eb, ha kiérdemlik a tiszteletét.

Tudástár
July 7, 2022
A legjobb kutyás filmek | Teljes filmek magyarul

A kutyás filmek kínálata végtelen, olyan sok producert ihlettett meg az ember legjobb barátja. A filmvászon legnépszerűbb és legjobb kutyás filmjeit szedtük most csokorba, amiket feltétlenül látnod kell.

Tudástár
June 17, 2022
A 17 legjobb kutyás kirándulóhely Magyarországon

Szeretnéd tudni melyek a legjobb kutyás kirándulóhelyek kis hazánkban? Unalmas a négy fal között? Húzd fel a bakancsot, pakolj be egy kis elemózsiát és irány a természet. Mutatjuk milyen kirándulóhelyekre érdemes ellátogatnod, Budapesten és környékén, valamint vidéken.

Tudástár
May 31, 2022
Létezik-e kutya-macska barátság?

Elkacérkodtál a gondolattal, hogy egyszerre szeretnéd az otthonodat megosztani egy kutyával és egy macskával? Esetleg már meg is született a döntés, de aggódsz, hogy kedvenceid felforgatják a házat az örökös marakodással? Ideje lerántanom a leplet a misztikus kutya-macska barátságról!

Tudástár
May 14, 2022
A kutya látása és színérzékelése | Hogyan látnak a kutyák?

Biztosan te is hallottál már arról a „tudományos tényről”, hogy a kutyák fekete-fehérben érzékelik maguk körül a világot. Bár én ezt kissé erős kijelentésnek tartom, az azonban vitathatatlan, hogy kedvenc négylábú barátaink másképpen látják a színeket.

Tudástár
April 23, 2022
Hány bordája van egy kutyának? Túlsúly és alultápláltság jelei

A természet csodás élőlényeket formált meg, többek között az ember legjobb barátját, a kutyát. Kevés közös „belső” tulajdonságod van kedvenceddel, de egy biztosan: ahogy neked is, kutyusodnak is a belső szervek legnagyobb részére egy „védőkalitka”, a bordáknak nevezett ívelt csontok vigyáznak.

Tudástár
April 20, 2022
Hogyan számoljuk a kutya életkorát? [Mennyi egy kutyaév?]

Antropomorfizálás: az ember azon hajlama, hogy nem emberi dolgokat, illetve élőlényeket emberi tulajdonsággal ruház fel. Ez a hajlam különösen erősen van jelen a számunkra legfontosabb, nem emberi élőlénnyel, a kutyával való viszonyunkban.

Tudástár

A tudástárban mindent megtalálsz, amit Molly szerint minden gazdinak és nem gazdinak illik tudni a kutyákról. Általános témákat boncolgatunk kutya anatómiáról, ebtörténelemről és hiedelmekről, amelyek négylábú barátainkkal kapcsolatosak.

Itt olyan kérdésekre kaphatsz hiteles választ, ami régóta foglalkoztat a kutyákkal kapcsolatban, de nem tudtál senkitől sem megkérdezni. Olyan érdekességekről találhatsz információt, mint hogyan látnak a kutyák, házikedvenced vajon ragadozó-e vagy inkább mindenevő, illetve melyek a legjobb kutyás könyvek, amit minden kutyatartónak el kell olvasnia.

A tudástár olyan plusz információkat tartalmaz, amelyek megismerésével jobban megérted kedvencedet. Ha szeretnél elmélyülni a kutyák izgalmas, színes világába, akkor a tudástár cikkei a kedvenc olvasmányod lesz!

Hírlevél

A hírlevélre való feliratkozással elfogadom az Adatvédelmi szabályzatot.