A legjobb kutyás filmek | Teljes filmek magyarul

A legjobb kutyás filmek Teljes filmek magyarul

A kutyás filmek kínálata végtelen, olyan sok producert ihlettett meg az ember legjobb barátja. A filmvászon legnépszerűbb és legjobb kutyás filmjeit szedtük most csokorba, amiket feltétlenül látnod kell.

Az inspiráló, megható és szórakoztató filmeket nem tudjuk rangsorolni, egy biztos, mindegyik kötelező alapdarab a filmek világában! A filmek után pedig összegyűjtjük Neked a legjobb animációs filmeket is, hogy teljes legyen a kutyás műsorújság!

A legjobb kutyás filmek

1. Beethoven

Előzetes

Az egész estés családi vígjáték a ’90-es években töltötte meg a mozikat, 6 részt és egy tévésorozatot is megélt. A bolyhos kis bernáthegyi kölyök kutyarablók áldozatául esik, ám sikerül megszöknie és a csendes, kertvárosi környéken talál magának otthon.

A Newton család gyerekeinek életét rögvest bearanyozza a kis jövevény, ám a családfő kevésbé lelkesül a hamarosan 80 kg-ossá fejlődő, mindent felfaló és hatalmas rendetlenséget okozó, komolyzene-kedvelő kutyáért.

Beethoven igazi dadusként bánik a gyerekekkel, de még így sem nyeri el az üzletember gazdája szívét. Egy napon az állatorvosa szemet vet a termetes ebre egy jól fizető fegyverkísérlet miatt, és csellel ráveszi az elégedetlen gazdát Beethoven elaltatására.

A család azonban rájön az átverésre és maguk próbálják kimenteni szeretett óriásukat. Cselszövés, kaland, izgalom és szeretet hatja át a szórakoztató családi történetet, amire már az óvodások és a kisiskolások is hamar rákapnak, annyira, hogy ki fogják követelni a következő rész megnézését fürdés helyett.

2. Lassie hazatér

https://videa.hu/videok/film-animacio/lassie-hazater-1943.-mJN6zabiQqSBGzC6

Lassie-ről, a hosszúszőrű skót juhászkutyáról szinte mindenki hallott már, hiszen 7 filmben is találkozhattunk vele. Az állatos film az egyike a legelső kutyás történeteknek, mely sokmillió ember szívét elrabolta világszerte.

A hűséges kutya a gazdasági világválság idején rossz kezekbe, gondatlan gazdához kerül, akitől minden erejével próbál megszökni, hogy újra az iskola előtt várhassa kisgazdáját tanítás után.

A szökést többször is sikerrel végrehajtja, ám egy nap a távoli Skóciába költöztetik új tulajdonosával, ahonnan csak hosszas és megpróbáltatásokkal teli sétálás árán jut haza eredeti gazdájához. Az érzelmekkel teli és megható történet minden kisgyerek kedvence, ha még nem tetted, nézd meg Te is!

3. Kutyabajnok

https://online-filmek.me/film/4278-kutyabajnok

Az amerikai családi vígjáték klasszikus, ám nagyszerű csavarral indít, melyben a kényelmes és napfényes életet élő miami fogorvos, a jéghideg Alaszkába látogat, hogy átvegye váratlan örökségét.

Csalódottságára egy kupac neveletlen szánhúzó kutya a hagyaték, akiket csupán két hete van felkészíteni a szánhúzó bajnokságra.

A hóviharokkal, rókákkal, grizzly medvékkel tarkított felkészülést, hősünk biológiai apja is megnehezíti, aki bármire képes, hogy megszerezze a falkát, különösen Démont, a vezérkutyát.

A kalandos film meglehetősen sok nevetést tartogat az egész család számára, és a tiniket is képes a képernyő elé tapasztani.

4. Egyik kopó másik eb

Előzetes

Tom Hanks kiváló színészi játéka teszi fel az i-re a pontot az amerikai akcióvígjátékban, melyben a rendszerető rendőrnyomozó oltalmába veszi egy bűntett egyetlen szemtanúját, a zabolátlan és rakoncátlan ebet, Hooch-ot.

Az eb fenekestül felforgatja újdonsült gazdája példásan rendezett életét, otthonát és még a párkapcsolatát is.

A furcsa páros számos módon próbál megküzdeni egymással, megkeserítik, és egyben kiegészítik egymás életét, miközben a gyilkosság szálait is igyekszenek felgöngyölíteni. Az izgalmakban és akcióban bővelkedő filmet nyugodtan ajánlhatod kamaszkorú gyerekeidnek egy nagy tál pattogatott kukorica kíséretében.

5. Egy kutya 4 élete

Teljes film

Mi az életünk célja? Okkal jövünk a világra? Miért sokkal finomabb a kaja, ha a kukában van?

Nem kisebb kérdésekre keresi a választ a családi film, mely egy eb 4 életét mutatja be, 4 különböző kutya testében.

Először egy felcseperedő fiú legjobb barátja, majd egy rendőr kiképzett társa lesz, a sor folytatódik egészen addig, míg évekkel később egy nap legelső otthonában találja magát. Életei során új tapasztalatokat és tudást szerez, melyet arra használ, hogy jobbá tegye az emberek életét és szeretetre tanítsa őket.

Az út végére talán maga is rájön, hogy milyen sokoldalú küldetése van egy kutyának az ember életében. Nevetéssel és felismerésekkel teli szórakozást biztosít, miközben a nézőt is elgondolkodtatja az élet értelméről.

Családi mozidélutánra kiváló választás, főleg iskoláskorú gyerekekkel osztozva a film mókás és megható pillanatain.

6. Egy kutya hazatér

https://online-filmek.me/film/25033-egy-kutya-hazater

Még egy film az Egy kutya 4 élete című történet írójának tollából, mely legalább annyira megható, mint az első kötet.

Bella az aprócska kölyökkutya életét ismerhetjük meg a családi kalandfilmben, melyben messzire kerül szeretett gazdájától, akivel addig mindent közösen csinált. Hosszú és kalandos út vár rá, ha viszont szeretné látni legjobb barátját.

Dacolva a vadonnal, a hideggel, az éhezéssel, vadállatokkal és a még náluk is veszélyesebb emberekkel, Bella kitartóan tart haza, legkedvesebb barátja felé, mert tudja, hogy Ő vár rá.

Bella olyan izgalmas utat jár be, és olyan erős barátság, hűség fűzi gazdájához, melyet kevesen tudhatnak magukénak. A film végére a család minden tagja, kortól függetlenül megtanulja, hogy az igaz barátság minden távolságot képes legyőzni.

7. A vadon szava

https://www.youtube.com/watch?v=VfcV21MB4LU
Teljes film

Az állatos filmek egyik etalonja. Buck, a kaliforniai szobakutya megkapó története arról, hogyan képes helytállni a zord Alaszkában szánhúzó kutyaként a klondike-i aranyláz idején.

Ahogy az arany felkavarta az emberek életét és értékrendjét, úgy változik Buck visszahúzódó kutyából a vadon legerősebb és legkitartóbb alfahímévé.

A nyugalom megzavarására alkalmas képkockákat tartalmazó film alapjául Jack London regénye szolgál. A kegyetlen történet a túlélésről, az alkalmazkodásról és az ösztönök mindent felülíró erejéről szól, mely képes addig ismeretlen tulajdonságokat előhozni a békés és szeretetteljes kutyából, aki végül a farkasok között, az emberi kegyetlenségtől távol találja meg a helyét.

A tanulságos filmet 12 éven felüli, erős idegzetű nézők számára ajánljuk.

8. A szájkosaras kosaras

https://online-filmek.me/film/11378-szajkosaras-kosaras

Mi képes összehozni egy félénk kisfiút és egy tehetséges kutyát? A játék!

A kosárlabda szeretete közös pontnak bizonyul a kis Josh és Buddy között, akik csakhamar remek párost alkotnak a pályán. Meglelik egymásban, amire mindketten vágytak, társaságra, barátságra és szerető otthonra találnak.

Elképesztő sikereiket Buddy korábbi bohóc gazdájának feltűnése árnyékolja be, aki próbálja visszaszerezni az addigra hatalmas hírnévnek örvendő kutyát. Természetesen a galiba nem marad el, de vajon képesek lesznek megakadályozni a gonosz tulajdonos törekvéseit?

A film reményt ad és lelket önt belénk, segít elhinnünk, hogy a kilátástalannak tűnő helyzetekből is létezik kiút, melyet vidámság és sikerek öveznek.

A filmet leginkább az általános iskolás gyermekek érzik majd igazán magukénak, hiszen a legtöbb kisiskolás életében vannak olyan napok, amikor elismerésre vágynak a társaiktól vagy a felnőttektől.

9. Ebgondolat

Előzetes

Enzo az idős és bölcs kutya osztja meg sajátos élettapasztalatát az élet értelméről és az autóversenyzés fortélyairól Forma 1-es versenyző gazdájával, mivel szentül meg van róla győződve, hogy legközelebb emberként fog újjászületni.

Az érzelmes film sok bölcsességet és tanulságot hordoz magában, amit minden felnőtt és tinédzser magával vihet útravalóként.

Az elmúlás, a betegség és a szomorúság épp úgy az élet része, ahogy a vidámság és a versenyszellem is, melyről a film szerteágazó cselekményszálai tesznek tanúbizonyságot.

A film drámai képkockáival, a világ legnagyobb bölcsességeire próbál rávilágítani, ezért inkább felnőttek és középiskolások számára bír majd mély jelentőséggel.

10. Marley meg én

Előzetes

Mivel lepi meg kedvesét egy gyerekvállalástól rettegő férfi? Egy szőrös kis négylábúval, hogy időt nyerjen magának a nagy elhatározás előtt és felkészülhessen a gondoskodással járó feladatok tömkelegére.

Marley igazi Labradorhoz méltó módon kutyulja össze a pár életét a kajla viselkedésével és neveletlen habitusával. Új otthonukat hamarosan teljesen átalakítja és minden bensőséges pillanatukat megzavarja a szófogadatlan eb.

A fiatal író ihletet merítve Marley csínytevéseiből sikereket ér el a róla írt történetekkel. 3 gyermekkel és egy neveletlen ebbel nem könnyű az élet.

A film bemutatja a család szétszakadását, újraalakulását és a költözések sorát, melyek mindig lehetőséget adnak az újrakezdésre. Az idősödő, betegségben szenvedő Marley azonban nem kísérheti őket örökké, és csak halála után döbben rá a család, hogy mennyire nélkülözhetetlen társuk volt hosszú éveken át.

Egy film tele vidámsággal, kihívásokkal a kutya és gyereknevelés terén, mindennapi problémákkal, melyektől igazán valódinak érezhetjük a történetet.

11. Hacsikó – A leghűségesebb barát

Teljes film

Az igaz történeten alapuló film talán az egyik legszívszorítóbb adaptáció, amivel valaha is találkozhattunk. A vonatállomáson gazdára lelő Shiba Inu kutyakölyök, meglehetősen makacs családtagnak bizonyul. Minden nap elszökik otthonról, hogy az egyetemre igyekvő tanár gazdáját a vonathoz kísérje, és minden délután pontban 5 előtt 5 perccel a szokott helyén várakozzon rá.

A japán kutyafajtát nem lehet rávenni holmi labdázásra. Ő csak olyan tevékenységet végez, aminek értelmét látja. Labdát, csak egyszer és utoljára látunk nála, hiszen azt gazdája magával viszi.

Ahogy a gazdáját, a labdát nem látja többé földi életében a kutya és 9 éven át hűségesen várja a vonatállomáson a szokott helyén a visszatérést. Az eb az állomás közösségének része lesz, ahogy a jegyeladó és a hot-dog árus is.

Hacsikó a valaha volt leghűségesebb kutya történetét a japán vasútállomáson található bronzszobor állít méltó emléket. A film tinédzser kortól egészen idős korig képes megszólítani mindenkit.

A legjobb animációs kutyás filmek

A kultikus kutyás filmek mellett rengeteg animációs mű is született az elmúlt évtizedekben, amiket kár lenne kihagyni.

Sok nevetés és elérzékenyülés vár ránk, ha kedvenceink történeteit a mese világába kalandozva tekintjük meg. A legtöbb kutyás mesét nem elég csupán egyszer megnézni, mert a történetek újra és újra a képernyő elé csábítják az egész családot.

Nézd meg a legjobb kutyás animációs filmeket, a régi klasszikusoktól kezdve egészen a mai modern változatokig, hogy mesés kikapcsolódásban legyen részed otthon, a kanapé kényelmében.

12. 101 kiskutya

Előzetes!

Mi kell 101 kiskutyához és az egész estés családi szórakozáshoz? Hát szerelem! Egy bájos fiatal nő és egy első ránézésre esetlen fiatalember összegabalyodása. Pongó és Perdita a velük kísérteties hasonlóságot mutató dalmata kutyák találkozása nyomán bimbózó szerelem egy londoni parkban.

Az elmaradhatatlan gonosz szerepére, Szörnyella de Frász vállalkozott, az utánozhatatlan és egyben megmagyarázhatatlan frizurájával és két balfék segédje, akik a kölykökre fenik a fogukat.

Szörnyella a kutyákért kevésbé rajong, ám a bundákba annál inkább szerelmes. Az izgalmak természetesen nem maradnak el, mert az újszülött kiskutyákra gonoszunk potenciális alapanyagként tekint és elrabolja őket.

A produkció nem mellőzi az üldözést, az izgalmakat és a szórakoztató jeleneteket. A mesefilmre a maga idejében akár napokat is várnunk kellett a videótékában és a mai napig megállja a helyét a vasárnap délutáni ejtőzés klasszikus alapműveként kicsik és nagyok körében egyaránt. A 101 kiskutya a legjobb kutyás mesék egyike.

13. Balto

https://online-filmek.me/film/6986-balto

A Balto kutyáról szóló mese attól igazán különleges, hogy igaz történeten alapul. A félig Husky félig farkas Balto maga sem tudja igazán hol a helye a világban, de nemes lelkén és elszántságán a legmerészebb viharok sem fognak ki.

Az alaszkai diftériavírus idején, úgy dönt, hogy bátor szánhúzó csapatával nekiveselkedik a hóviharnak és mérföldeket menetel kitartóan azért, hogy megszerezhesse a gyógyszereket, melyek a gyógyulást jelentik a városlakó gyerekek számára.

A veszélyes út alatt megbizonyosodhatunk róla, hogy bárkiből válhat igazi hős. Az inspiráló és drámai történetet mindenkinek látnia kell, természetesen egy csomag zsebkendő társaságában, ugyanis a megható történettől valószínűleg könnybe lábad az egész család szeme.

14. Susi és Tekergő

https://online-filmek.me/film/32713-susi-es-tekergo

Talán a legkedvesebb kutyás mese mindközül, amit a gyerekeiddel megnézhetsz. A mesefilm a maga időtlenségével még több, mint 60 év múltán is képes adni a nézőinek.

Kiderül, hogyan birkózik meg egy négylábú egy kisbaba érkezésével, milyen gondolatai és félelmei vannak az új családtagra várva, és hogyan indul saját útjára az ismeretlen, veszélyes külvilágba egy igazi úri hölgy.

A történet páratlan romantikáját a csavargó, kóbor eb, Tekergő és az előkelő hölgyként tündöklő Susi merőben eltérő világainak egymásra találása adja.

A kedves történet jó eséllyel a legkisebb gyerekeket köti le, de a felnőttek szívét is képes újra megdobogtatni.

15. A róka és a kutya

https://videakid.hu/videok/animacio/a-roka-es-kutya.-1981.-83-perc.-amerikai-rajzfilm-VOtSTfdEPTT8QilW

Hazánkban csak megjelenése után évtizedekkel vált elérhetővé a tanulságos történet, mely Todról a kis rókáról és Szimatról a vadászkutyáról szól, akik találkozásukkor életre szóló barátságot kötnek, ám akkor még nem sejtik, hogy az ösztöneik egészen másfelé, az ellenségeskedés irányába terelik majd őket.

Megható történet arról, hogy az élet sodrása hogyan formálja át a kezdetben tiszta és őszinte barátságokat, miként változnak a körülmények alakulásával az egykor elválaszthatatlan jó barátok, és hogyan csillannak fel a régi emlékek és a remény a legváratlanabb pillanatokban.

A mese a maga egyszerűségével elsősorban a legkisebb nézőknek szól, de a nagyobbak is tanulhatnak belőle az igaz barátság lényegéről.

16. Volt

https://online-filmek.me/film/293-volt

A szuperhős kutya kalandjairól szóló történet igazi akciómese a javából, mely cselszövésekben és kaszkadőrmutatványokban bővelkedik.

Volt a hollywoody filmsorozat szuperképességekkel felruházott és ünnepelt szupersztárja maga is hisz különleges erejében és abban, hogy képességei segítségével képes lesz mindentől megóvni szeretett gazdáját Penny-t.

Egy nap azonban messzire szakadnak egymástól és Volt bejárja Amerikát, új barátokat szerez és felfedezi, hogy korábbi élete csupán egy illúzió, valójában épp olyan hétköznapi kutya, mint bármelyik eb.

Elkötelezettsége és szíve azonban mégis visszahúzza őt kisgazdájához, mert lelke mélyén tudja, hogy Penny akkor is szereti őt, ha egész addigi élete csak egy életnagyságú díszletben játszódott.

Rendkívül izgalmas és szórakoztató animációs film, amiért a kicsik épp úgy oda lesznek, mint a felnőttek és még a kritikus 10-12 év körüli korosztály is lebilincselőnek tart.

17. Kis kedvencek titkos élete

Előzetes

Ha valaha is elgondolkodtál azon, hogy mit csinál a kedvenced a távollétedben, ez az animációs film neked szól!

Megtudhatod, hogy a hűséges kedvenc Max és újdonsült, bozontos lakótársa Duke, hogyan fordulnak ellenségekből egymást támogató barátokká, miközben a gonosz macskák próbálnak keresztbe tenni nekik.

Kis kedvenceink nem a fotelért harcolnak, mint más lakásban tartott ebek, hanem elképesztő titkos életet élnek!

New York veszélyes utcáin kóborolva egy sintér karmai elől menekülnek a vérszomjas fehérnyúl, Hógolyó segítségével. Az alvilági nyúl és a csatornában élő bandája bosszút forral az emberiség ellen, amit csak kis kedvenceink és titkos életet élő szomszédjaik akadályozhatnak meg.

Rendkívül vidám, izgalmakkal teli és szórakoztató egész estés mese, amit a váratlan fordulatok tesznek ellenállhatatlanná. Minden korosztály számára kötelező darab és a kacagás is garantált. A film után egészen másképp fogsz tekinteni az otthonmaradt kedvenceidre, akár hörcsögöd, akár kutyád van!

18. Charlie – Minden kutya a mennybe jut

Teljes film

Egy mese az igaz és feltétlen szeretetről, melyet Charlie az életművész és hazárdőr kutya tanúsít egy árva kislány Annamari felé.

Fegyházi szökése után nem sokkal Charlie máris a mennyország kapujában találja magát régi üzlettársa a maffiózó karakterét hibátlanul hozó Bendő jóvoltából, aki piszkos üzleti érdekektől vezérelve fogva tartja az állatok nyelvén értő kislányt.

Charlie úgy dönt, hogy nem jött el még az ő ideje, ezért visszatér a Földre, hogy megbosszulja Bendő gaztetteit és fordítson a sorsán. Megszökteti az árva kislányt, hogy végre ő is hasznot húzhasson a lány értékes képességiből a lóversenypályán, ám hamarosan magával ragadja őt a kislány bája.

Közös kalandjaik során olyan barátság szövődik kettejük között, amiért Charlie képes a saját életét is önzetlenül feláldozni. A jó cselekedetével végre elnyeri méltó jutalmát, és amikor az utolsót üti az órája, bebocsátást nyer a kutyamennyországba.

Igazán izgalmas, ikonikus és szívszorító mese, amitől szem nem marad szárazon és mindenki megtalálja benne a feltétlen szeretet örökérvényű üzenetét.

19. A királynő kutyája

https://www.youtube.com/watch?v=NGqOmqYMYJA&list=PL7WCLuDmshCS145TlOTwqU8QlUtQznQcK&index=6
Teljes film

Arisztokratikus mese a javából, mely bepillantást nyújt a kutyabarát angol királynő, a Buckhingham palota lakóinak és az elkényeztetett Corgik előkelő mindennapjaiba.

A nyugodt és szabályszerű hétköznapokat Rex a legújabb Corgi forgatja fel állandó csínytevéseivel, ám egy nap a palota falain kívül találja magát a való életben, ahol addig ismeretlen kihívásokkal kell szembenéznie.

Az elbűvölő rosszcsont hosszú utat tesz meg hazáig, ahová újdonsült barátai is elkísérik. Ám a kalandoknak még koránt sincs vége! Vajon melyik kutyáé lehet a kiváltság, hogy Donald Trump Corgija oldalán alapítson új életet a messzi USA-ban?

A mese egyszerre szórakoztató és tanulságos, és természetesen egyedülálló a saját kategóriájában. Az imádnivaló Corgik szempillantás alatt beköltöznek a nézők szívébe és nehéz lesz lebeszélned a gyerekeidet arról, hogy egy saját Corgitok legyen.

20. Snoopy, gyere haza!

Első rész

A 70‘-es évek ikonikus mesefilmje főként az óvodáskorúak figyelmét képes lekötni. A történet meglehetősen egyszerű és egészen hétköznapi kalandokba sodródik a kis Snoopy és legjobb barátja Woodstock, a sárga kanári.

Gazdája Charlie Brown sokszor morog a szótlan és balszerencsés ebbel, akinek ennek ellenére, nagyon vidáman és eseménydúsan telnek a napjai. Szörfözik és játszik a strandon, ahonnan, hamarosan kiküldik, menesztik a könyvtárból, mert oda kutyák nem mehetek.

Leszállítják a buszról, mert nem vett jegyet, de ő nem adja fel, hogy a kanárival meglátogathassa betegeskedő régi kisgazdáját a kórházban, ahonnan szintén kidobják őket leleményes álcájuk ellenére is.

Snoopy őrlődik régi és új gazdája között, mert mindkettejüket szereti és tudja, Charlie otthon vár rá. Snoopy számtalan képregényben, rövid mesében és feldolgozásban szórakoztatja a család legkisebb tagjait mind a mai napig.

July 7, 2022

További érdekességek

Hírlevél

A hírlevélre való feliratkozással elfogadom az Adatvédelmi szabályzatot.